Sminkad på MIST!

Idag blev jag sminkad på MIST! Det var jättespännande, och de var jätteduktiga!

Det var intressant för jag hade inte höga förväntningar, men hon sminkade mig i mörkblått och sotat. Jag brukar aldrig ha mörkblått, och jag har aldrig den typen av skuggläggning som hon använde på mig! Sådant är kul och öppnar nya perspektiv!Det syns ganska dåligt på bilden, men sotningen är hur fin som helst! Jag älskar sådana där hårda, men ändå suddade kanter! Ögonbrynen blev lite för mörka, och lite snea, men i ärlighetens namn tror jag inte en enda själ kan fixa till mina ögonbryn just nu. De ligger bortom all hjälp....!
Basen blev väldigt täckande, men har ändå inte lagt sig i veck runt munnen som jag brukar få när jag ler. Det är ett stort plus!
De var trevliga, men jag vet inte riktigt hur noga de var med hygienen.... Foundationsvamp använde hon, och den såg inte ut att vara speciellt tvättad på senaste tiden.... Penslarna tror jag var rena men hon.... blåste i dem! Oh hemska mardröm! En MUA som blåser i penslarna!
Jag påpekade inte det, hur skulle jag säga det?
Nåväl, resultatet blev hur fint som helst iaf, och jag bara älskar den här sotningen, och jag kommer garanterat att försöka mig på den själv!

En lite suddig bild, men sminkningen syns bättre på den!


Glitter är alltid fint!


Nu, mina älskvärda damer och herrar, ska jag träna! God afton!

Shopping på MIST och Kicks!

Idag var jag som sagt inne på Marieberg för att kolla in den nya MIST butiken som öppnat där.

Lokalen var inte så jättestor, men det fanns otroligt många ögonskuggor och glitter. Jag pillade, kände, tafsade, och testade nästan alla skuggor, och det verkar som om det är otroligt varierande kvalitet från skugga till skugga. Vissa lösa skuggor tex gick lätt på fingret när man duttade fingertoppen i provburken, medans vissa andra lösa skuggor inte alls fastnade.
Det har jag aldrig ens varit med om förut...

En sak som jag fann märklig var att när jag frågade hur de fäste glittret och de lösa skuggorna, så svarade make up artisten att man kan använda handkräm eller bodylotions?! Jag ställer mig aningen frågande till detta, och frågade ifall man kan använda läppglans (jag brukar använda läppglans tämligen ofta för att fästa glitter, och primer till skuggorna SÅKLART) så svarade hon att hon inte visste för hon hade aldrig testat det.
Min tanke är att hon antagligen vet vad en primer är, men att de antagligen inte har någon form av primer i sortimentet. Men varför kunde hon då inte rekommendera någon concealer, som borde vara mycket bättre att fästa glitter/lösa skuggor med än vad en bodylotion kan göra.

Nåväl, de verkade otroligt duktiga, kunniga och kreativa annars, och jag gick därifrån med tre lösa skuggor och en burk med glitter. Ena tjejen frågade också ifall jag kunde komma och bli sminkad på lördag eller söndag, då de demar gratis på folk! Det tackade jag ja till, det ska bli intressant!

Sedan råkade jag hoppa in på kicks och göra mig av med min Dior-oskuld!


Bilder på shoppingen;Och det var den minsta skuggpaletten jag sett! Jag bara log och tänkte på barbies när jag såg den! Lade ett tuggummi paket bredvid för att visa storleken! Sedan var det en fullsize av Diorshow Black Out också, men den blev inte bra på bild. Ska bli spännande att testa den!


Och swatches på skuggorna från MIST;


Electric star påminner lite om en skugga från FACE faktiskt, Eyedust Elegant tror jag att den heter.
Frost star skiftar i grönt och är hur fin som helst, och Rouge star ser verkligen diskret och söt ut!

Gillar det gula glittret, men så här i efterhand har jag ingen aning om vad jag ska med det till...

Hoppas Ni alla haft en fin torsdag, god afton!

Dagens mejk!

Idag har jag sminkat mig lite färgglatt och härligt, för idag ska jag in till Marieberg och kolla in den nya MIST butiken som har öppnat där!
Det ska bli otroligt spännande att se vad de har att erbjuda, men jag har faktiskt inte jättehöga förväntningar.


Eyeprimer tinted började jag med, sedan  tryckte jag på Eyedust Carat på ögonlocket. I globlinjen och upp mot brynet lade jag Microshadow City Jungle, och längs fransarna lade jag Pollution med våt pensel. Alla ovan nämnda produkter kommer från Make up store!
Sedan fyllde jag i brynen, lade lite City Jungle nedanför ögat också, målade fransarna med Define-a-lash från Maybilline, och använde de två ljusaste skuggorna ur Too Faceds Candy Bars palett under ögonbrynet som high lighter!
Jag tycker mycket om den här mejken, den är inte ny, men fin och enkel!


Vad tycker Ni om MISTs produkter?

gårdagens mejk!

Gårdagen var grön, för det har jag totalt fallit för!
Tisdagen alltså;


Jag började med att lägga eyeprimer tinted från Make up store, och sedan lade jag en lös, guldig skugga, Carat från Make up store längs in på ögonlocket mot näsan.
Sedan lade jag precis på mitten av ögonlocket, i samma storlek som min iris, Eyedust Consuming från FACE! Den är grönguldig och helt underbar!
Sedan lade jag Eyedust Amazonas på den lilla del av ögonlocket som blev kvar sen! Blendade ihop de tre skuggorna så att kanterna försvann, och drog upp dem lite lite mot ögonbrynet. Precis under ögonbrynet lade jag en skimrande ljus skugga ur Too Faceds Candy Bars, och längs övre fransarna lade jag svart kajal, Eyepencil Darkest Shadow, från Make up store. Jag lade även lite skuggor under ögat.
Jag avslutade med lite mascara, Define-a-lash från Maybilline!


Nu ikväll var det clubkväll på make up store, och det var oerhört trevligt! Med allt julpynt i butiken är det sådan mysig stämning!
Nu önskar jag Er alla en fortsatt trevlig onsdagskväll!
God natt!

Uppdatering!

Det var inte så smart förvaring, tre skuggor åkte i golvet, och en gick sönder.....
Suck och snyft!

God natt alla sminkälskare, och Ni andra med!

Snö och förvaring!

Ja det har ju varit snö några dagar nu, och så här ser det ut hemma hos mig;Jag älskar de små katt tassarna som är så söta!


Och så har jag fixat med smart förvaring idag i badrummet!


Har använt självhäftande kardborre och satt upp lite ögonskuggor med, idén kommer från Make up stores sminkskåp!
Väldigt smidigt är det, och de tar mindre plats!
Locken har jag lämnat på, eftersom att det är väldigt fuktigt där de hänger nu.

Ha en fin tisdag!

EOTD!

Idag slänger jag upp bilder på gårdagens och dagens! Inga speciella mejker någon av dem, jag har blivit så insnöad på sotningar.

Lördagens:


Jag började med Eyeprimer Tinted från Make up store, sedan lade jag Eyedust Rebirth på ögonlocket och suddade ut skuggan mot brynet med min älskade blending pensel från Make up store. Skuggan är från FACE!.
Sedan lade jag pollution längs fransraden, och slutligen fyllde jag i de hemska brynen. Jag ryser bara av att titta på dem, jag får verkligen inte ordning på dem.... Nåväl försök att ignorera mina sönderplockade, misslyckade, horribla ögonbryn som får mig att må illa och vilja sjukskriva mig i tre veckors tid.
På fransarna kletade jag på Define-a-lash från Maybilline!


Och dagens:


Ögonbrynen blev lite mer lyckade idag, men fortfarande gapar det där hålet lika stort och tomt som gapet på en gäspande katt. Bortsett från att katten har en tunga i munnen. Det har inte mitt ögonbryn.

Nåväl, jag ville testa Candy Bars skuggorna som jag köpte för ett tag sedan, och körde på en enkel brun sotning. Helt med skuggorna ur Too Faceds Candy Bars Brown Sugar. Sedan lade jag lite pollution närmast fransraden, och avslutade med lite mascara! Och fyllde i ögonbrynen såklart, det lilla som är kvar av dem....


NU önskar jag Er alla en underbar vecka med en massa kreativa sminkningar, och en fortsatt angenäm söndagsnatt!

Tejp, oh heliga tejp!

Vet att för några veckor sedan var det allaroundprodukter som bloggtema på pret-ty.se´s nätverk, och jag tänkte varenda dag att jag skulle skriva om min bästa allroud tips, men det blev aldrig av!
Nu kommer det, några veckor för sent! Tejp alltså;

Användningsområden;

* Fixa skarpa kanter i sminkningar

* På naglarna för att fixa fina tippar i tex fransk manikyr

* Ta upp bort nedfallen ögonskugga under ögonen (tex när man sotat med en mörk lös skugga, och inget annat fungerar, då tar tejpen bort skuggan under ögonen hur lätt som helst! Dock följer också underlaget med, men det är bara att måla på nytt!).

* Tar bort glittret som tenderar att stanna i ansiktet i dagar efter den där snygga glitter-party mejken...

* Och så kan man ju faktiskt tejpa saker med den. Normala saker som papper...Tejp, oh heliga tejp, vad skulle jag ta mig till utan dig?

När inspirationen inte är på topp...

...Och man har sminkat sig jättetråkigt i en vecka, så brukar jag ta en helgdag till att pyssla med mitt smink. Tills jag återfinner något roligt!

Ett bra sätt att komma på nya skuggkombos är att göra ett litet "lapptäcke" på handen med några ögonskuggor, och då ser man vilka som skulle vara snygga ihop!Ganska effektivt faktiskt!

Resultatet skriver och ritar jag ner på papper, för att senare i veckan kunna testa lite olika kombos!
Hur gör Ni för att komma på nya färgkombos?

Trötter...

Det har varit dåligt med uppdatering nu ett par dagar, och det är för att jag är väldigt trött just nu.
Mycket att göra med praktik, skola, kvällskurser, och så ska man hinna träffa kompisar och släkt också.

Jag hoppas att alla haft en trevlig vecka hittils, många vänliga hälsningar,
Therése!

EOTD 15 och 16e november!

Igår var det party party, och då bar jag upp en numera klassisk sminkning.


Eyeprimer tinted från Make up store, Eyedust amazonas från samma märke, och Microshadow Satin. Också från Make up store. Svart linje längs fransraden, ifyllda bryn, mascara, och här är då en mejk jag har kommit att köra på allt som oftast!  Enkel, snabb, och snygg!


Och dagens öga. Jag har gett Viva La divas 48-skuggs palett en andra chans, och använt en fluffigare pensel, och applicerat skuggorna våta. Det gjorde stor skillnad, och nu känns den helt okej till vardagsmejker. Lite tråkiga om man vill göra något extra, men helt okej om man inte orkar experimentera!
Lägger sig lite i veck, men inte så farligt idag. Övrig mejk är Microshadow Pollution från Make up store, använd som eyeliner, och Define-a-lash från Maybilline.

Nu bjuder jag Er alla sminkälskare godnatt, och önskar Er en massa fina drömmar fyllda av de mest sagolika ögonskuggor!

Citat!

Lite vettiga (?) citat som jag har hittat på."Det viktigaste när man dampar loss är att inte dampa loss"

"Fyllestrul är aldrig kul" (det rimmar tillochmed!)Ska slänga upp några bilder senare under kvällen! God afton så länge!

Viva la Diva paletten!

Här kommer en bild på den! Viva La Divas 48 färgers palett!För att vara helt ärlig vet jag inte hur pass positiv jag ska vara om den. Första intrycket var att jag gillade färgerna, men sen när jag drog med fingrarna över skuggorna väcktes en ovilja inom mig. Jag hatar när ögonskuggor beter sig "billigt". Jag vet att detta är en jättebillig palett, men när en ögonskugga innehåller så mycket mineraloljor så att den blir nästan krämig, då är det fel.
Med pensel klumpar färgerna sig på locket, så man får stryka ut dem lääänge innan det bli någotsånär jämt. De få linjer man har på ögonlocket framhävs, blir tydligare, och nya linjer dyker upp. Efter en timma ligger skuggan i veck på mig, vilket kan bero på att jag inte använde någon primer. Men jag tycker att en ögonskugga ska kunna hålla utan primer också.
Den knalligt gröna blir svagt skimrande grön, och de mörkgröna skiljer sig inte mycket från den ljusgröna på ögonlocket.

Min sammanfattning är att
, ja, till det priset kan den vara kul för den som vill ha diskretare sminkningar, och till det priset är det en kul grej att testa.
Men nej, den kommer nog att samla damm hemma hoss mig. För jag hatar konsistensen, även om färgerna är helt okej, vissa av dem även fina.

Nu har jag den....

Viva la Divas palett. Den med 48 pearl skuggor.
Imorgon kommer bilder på den, batterierna i kameran är helt utdöda!

God natt!

FOTD 13 nov 08

Jag blev inspirerad av mitt försök till en pinup look från tidigare idag, och när jag tvättat bort fetsminket så lade jag vanligt smink istället!

Mitt försök till en vardaglig pinup sminkning!


Bas: Matte foundation milk från Make up store, loose powder transculent från Luminelle.

Ögon: Började med att lägga på en skimrande vit ögonskugga, Microshadow Satin från Make up store. Sedan lade jag en orange ögonskugga i globlinjen, men tyckte det blev för oranget, så över det lade jag en mellanbrun matt skugga ur Bare Beauty paletten från Isa Dora. Använde samma ögonskugga för att markera ögonbrynen med, och även under ögat.
Sedan drog jag en linje längs fransraden med en smal, våt pensel, och Microshadow Pollution från Make up store, kletade på lite mascara, och duttade även pollution innanför nedre fransraden.

Läppar: Le Rouge Absolu nummer 130 från Lancome, ett underbart rött läppstift som jag kan ha utan att mina tänder ser för gula ut! Över det har jag Starlips Marbella från Make up store!


Ha en underbar torsdagsafton mina damer och herrar (finns det några manliga läsare här?), god afton!

Dag 2 på vår sminkkurs!

Idag hade vi andra dagen av vår sminkkurs med teatersmink! Den kursen ingår i Scenografi/mask/kostym kursen, och det är jätteroligt, men jättesvårt med fetsmink!

Så idag fick alla sminka sig själva, och jag vet inte hur många av Er läsare som är bekanta med begreppet fetsmink? Endel använder den benämningen på alla feta sminkprodukter, som concealer, foundation, läppstift med mera.
Det kan inte jag säga är fel, men det låter faktiskt lite tråkigt om man skulle kalla sitt läppstift för fetsmink. Det låter glammigare med läppstift!
Nåväl, det smink man använder på scen kallas fetsmink i folkmun.
Det är som den mest täckande concealer, fast värre, som man ska smeta på i ansiktet, fästa med ett superpuder, och sedan måla på skuggor och ljuspunkter.
Anledningen till att man använder det sminket, och inte vanligt smink, är att belysningen på en scen är så stark, att vanlig foudation blir genomskinlig. Ljuset plockar även bort den kraftigaste sotningen med svart, och lämnar bara ett markerat öga. Därför ska det inte se bra ut i vanligt ljus, på kort avstånd. Därför ser bilderna konstiga ut, och jag lovar, det ska se konstigt ut!

Alla tjejer sminkar sig vid ett bord fyllt med smink från märket Grimas!


Jag blev klar med min mejk på rekordtid, det ska vara 50-tal, pinup stil, men jag inser så här i efterhand att denna mejk inte kommer synas alls på scen. Läpparna blev ojämt målade, ögonskuggan fläckig, men det sköna med sånt här smink är att det inte gör något! Det kan få se ut så, det syns inte sen.

Hela mejken är dåligt lagd, men det är för att det a) är helt annorlunda penslar än vad jag är van vid, och det finns ingen detaljpensel. b) Sminket är svårlagt. c) Onoppade ögonbryn! Ramaskriii!


Josefin heter den här tjejen, hon har skräcktema! Ögonen är påmålade på ögonlocken, och det ser både skithäftigt och skitläskigt ut! Hon ser ut som en docka!


Och här är några av tjejerna vid sminkborden! Närmast är det knådning av dermavax som gäller! Dermavax använder man för att göra sår.


Julia heter tjejen nedan. Hon har 90-tal, och det blev mycket glitter för hennes del!


Och avslutningsvis vill jag dela med mig en bild av den här coola mejken! Blått och svart, jag diggade det verkligen!
Makeup artisten som har lärt oss om fetsmink heter Xenia Popaja (ja, hon heter så på riktigt! Jag älskar det namnet, det är så häftigt!). Hon är inte utbildad makeup artist, utan har gått som lärling på Länsteatern i Örebro, hon är hur duktig som helst! Jag tycker det är så coolt att hon inte är utbildad på någon fin skola, utan bara är en inspirerande, kreativ person, med massa kunskap!
Hon är dock utbildad Hudterapeut, nagelteknolog, och massös. Men titulerar sig även som Makeup artist, maskör och kostymör!

Hon finns både i stockholm, och på salongen Crush i Örebro!

Imorgon ska jag till make up store igen, ska bli så otroligt skönt att komma tillbaka dit, om än med en flammigt röd näsa, som flagar av alla snytningar!
God afton gott folk!

EOTD 12 november!

Idag slänger jag upp två EOTDs, jag har ont i halsen, och har därför inte varit på praktiken idag, och inte heller i måndags! Jag saknar verkligen make up store, men jag tror att Suzanne inte är så villig att bli smittad så jag stannar hemma!
Så idag har jag tröstat mig med två olika EOTDs hemma i min ensamhet!Det är enkla mejker, jag började med att lägga Eyepencil Sparkling Beach från Make up store över hela ögonlocket förutom mitt på, i storlek med irisen. Där lade jag UV body paint Orange från Stargazer. I globlinjen lade jag en mörkbrun skugga ur Candy bars paletten från Too Faced, och jag markerade ögonbrynen med Bare Beauty paletten från Isa Dora.
Sedan markerade jag längs fransarna med Pollution från Make up store, det blev lite hackigt, men strunt i det, jag ska ju bara vara hemma idag och friskna till iaf!
Jag avslutade med Define-a-lash på fransarna och Microshadow Satin från Make up store under ögonbrynet!
På detta ögonlock startade jag med att lägga den gröna skuggan ur Duoskuggan från Too Faced, Steel Magnolias, med en våt pensel. Jag lade den över hela ögonlocket och i ögonvrån under ögat.
Sedan lade jag Eyedust Amazonas från Make up store på resten av delen under ögat, men inget på det övre ögonlocket. Lade Microshadow Pollution från MUS som eyeliner längs fransarna, och applicerade Microshadow Satin som highlighter under ögonbrynet. Fyllde i ögonbrynet, och kletade på mascara. Hade också Eyepencil Darkest Shadow från Make up store innanför franslinjen, också på det andra ögat, men det glömde jag skriva dit!


Ha en underbar onsdagsafton gott folk!

Amelia hår och skönhet!

Igår när jag skulle köpa Amelia hår och skönhet så hände en rolig grej.
Jag stod med en kompis inne på Ica i Örebro, och pillade på tidningen framme vid kassan, och frågade honom, "är man inte lite gammal om man köper Amelia och dessutom löser korsord?"
Då utbrister damen framför mig i kön att "jo det är man! Det är väl 50 plus åtminstonde!"
Jag rodnar som en gris till och med igenom min foundation, men köper tidningen ialle fall, för jag vill ju så gärna läsa om de andra sminkbloggarna som har blivit intervjuade i den!

Dagens, veckans och månadens största rodnad.

Hur som helst så tyckte jag att det var en jättebra tidning, med en massa sidor om smink, så det var roligt! Dessutom så insåg jag att jag aldrig har sett en bild på lipglossbitch, med undantag från hennes läppar och ögonlock, och sådant är kul att se! De är så vackra hela bunten!

Ska försöka att slänga upp bilder senare i eftermiddag, ha det trevligt!

Sminkkurs!

Idag startade sminkkursen vi har i skolan med inriktining fetsmink!

Jätteroligt, och man lär sig en massa! Fetsmink är det man använder sig av när man står på scen, och vi har en dansproduktion där vi ska använda oss av fetsmink!
På torsdag ska jag försöka ta bilder och lägga upp!

God eftermiddag!

Shoppat från Pashion!

Jag beställde smink från Pashion för några dagar sedan, och idag låg paketet i brevlådan!

De har en massa fina saker i fyndhörnan, och jag hittade fyra Too Faced produkter som jag klickade hem!Det blev Candy Bars Brown Sugar, 145 kr (290 kr orginalpris), Diamond Gloss Canary Diamond, 72,50 kr (145 kr orginalpris), Glamour Gloss Rebel Yell, 95 kr (190 kr orginalpris), och Duo Shadow Steel Magnolias, 97,50 kr (195 kr orginalpris)!
Orginalprisen har jag räknat på vad de kostade innan rean på pashions webshop!

Med andra ord har jag sparat en hel del pengar, och det är ren och skär lycka!
Candy Bars skuggorna ser jättefina ut, men jag undrar hur jag ska kunna använda dem utan att förstöra motivet.... Duoskuggan verkar helt okej, den rosa misstänker jag är helt värdelös, men den gröna totalt fantastisk! Den gröna skimrar på locket, och är totalt fabolös!

Man måste vrida på Glamour Glosset för att få fram färgen, och när jag vred så det röda kom ut genom de små hålen kom jag att tänka på en köttkvarn.... Det är inte så mysigt att tänka på när man ska ha kletet på läpparna!
Luktar lite plastigt och konstigt gör det också, medans Diamond glosset däremot luktar fantastiskt, och ser jättefint ut!


Kort sagt så har jag gjort några riktiga fynd!

FOTD 6 nov/9 nov

Ursäkta frånvaron från bloggen, jag har spenderat helgen hos en kompis som inte har internet, men nu är jag i full gång igen!

Torsdagens mejk;

Ögon; En lila sotning. Började med att lägga en vit skugga, Microshadow White från MUS över hela ögonlocket. sedan lade jag svart kajal närmast fransarna och duttade på en lila ögonskugga ur Princess paletten från Bella il Fiore och suddade ut hela skiten. Sedan lade jag en matt, ljusare lila ögonskugga över hela rörliga delen av ögonlocket. Tog lite extra vid globlinjen, och fyllde i brynen. Lade även på Define-a-lash på fransarna.

Läpparna; Duttade svagt utan att dra med Lancome läppstiftet, som jag köpte på rea, över läpparna. Sedan lade jag Color fever gloss från Lancome i färgen 321, Dangerously pink!
Dagens mejk; Jag inspirerades av MACs Cult of Cherry, inte direkt av deras bilder, utan av remaken som Sanna gjorde för några veckor sedan!


Bas: Matte foundation Milk från Make up store, Cake powder från Grimas.

Ögon: Eyeprimer tinted påsmetad först, sedan tryckte jag på Microshadow Leaf (grön) på den rörliga delen av ögonlocket. Sedan använde jag skuggorna ur Bare beauty paletten (bruna) från Isa dora i globlinjen, under ögat, och för att fylla i ögonbrynen med. Sedan tog jag en smal pensel, blötte den, och smetade in den i Pollution, en mattsvart ögonskugga från Make up store. Jag drog en riktigt tjock linje med den, och gjorde en liten skönhetsfläck med den över en finne som var gigantisk och förstörde hela bilden, så den gjorde sig bättre svart.
Sedan tog jag en vit matt skugga, White från Make up store, precis under ögonbrynet.
Målade fransarna riktigt tjockt med Define-a-lash från Maybilline.

Läpparna; Målade på Le Rouge Absolu, Desir, nr 130 från Lancome på läpparna med en pensel!


Ännu en bild på mejken, tillspexad med ett läppstift!


Nu önskar jag Er alla en fortsatt bra söndag, och en fin vecka! God afton!

Utmanad!

Utmanad

Jag blev utmanad av Emelie! Tack snälla du!
 

Det går ut på följande:

*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.1. Jag trodde faktiskt inte att Obama skulle vinna, jag trodde att amerikanerna faktiskt skulle rösta på McCain, trots att Obama är bäst!

2. Jag älskar att träna!

3. Jag har en iq på 116!

4. Jag är oerhört intresserad av Kemi och miljö!

5. Imorgon ska jag träffa min bästa väninna, Angelica!

6. Jag har en ENORM fotsvett.

7. Jag har nyligen fått en ny hobby, korsord!


Dessa utmanar jag;
Sminkan
El Mikas
Makeupjunkie
BeautyRoxx
Hanna Ögren
Orchid
Marinamake

Ha en fin afton, jag laddar antagligen upp dagens mejk senare idag!


EOTD 3 nov/ FOTD 5 nov!

Idag slänger jag upp både dagens och den mejk jag hade i måndags!

Dagens mejk, ser Ni det vita som reflekteras i fönstret? Snöööööööö!


Och en snygg bild! Haha!


Bas: Matte foundation milk från Make up store, loose powder från Luminelle.

Kinder: Rouge från Luminelle.

Ögon: Eyeprimer tinted
först som primer, sedan lade jag Eyedust Amazonas över ögonlocket och halvvägs upp till ögonbrynet. Microshadow Satin lade jag på resten av ögat under ögonbrynet, och suddade sen ihop dem med Blending Brush borsten! Ååå vad kär jag är! Fyllde i ögonbrynen, och kletade på Define-a-lash från Maybilline!
Det som jag inte skrivigt vilket märke det är från, är från Make up store. Glömde nästan, jag markerade fransraden, och innanför vattenlinjen med Pollution från Make up store!

Läpparna: Eazy cover blue
använde jag först för att tona ner min egen läppfärg, sedan använde jag Marshmallow Electro, ett Juicy tubes från Lancome, över det. När jag kom till make up store ersatte jag Juicy tubset med Crystal lips virgin, som ser precis likadant ut!

Jag älskar verkligen Amazonas också, den ögonskuggan ser verkligen ut att vara fler än en ögonskugga! Lovely!Måndagens mejk då;


Eyeprimer tinted som bas, tryckte på Eyedust Carat på den rörliga delen av ögonlocket, och penslade sedan på en blå cybershadow. Har för mig att den heter Ginger Leaf, rätta mig gärna om jag har fel! Ljusblå är den iaf!
Målade en linje längs fransraden med en våt smal pensel, och Microshadow Pollution.
Allt från Make up store, förutom mascaran, den är från Maybilline, Define-a-lash!


Nu, mina damer och herrar, vad Ni än behagar vara, ska jag tvätta bort sminket, och sova. Jag lovar att snarka och dregla jättemycket, och jag önskar Er även en fin natt!

Min nya kärlek!

För första gången har jag verkligen lyckats med en matt svart sotning. Allt tack vare en speciell liten pensel som jag har förlustat mig i!


Det är penseln till vänster, bilden tog jag för ett tag sen när jag köpte den. Försök att bortse från naglarna....

Det är ialle fall Blending brush Small, från Make up store, som gör blendandet så enkelt! Man kletar på skuggan, och gör cirklar med penseln, så är skuggan snart fint utsmetad! Jag älskar den!

Ha en fin vecka allesammans! Natti!

FOTD 2 november!

Idag kör jag på en FOTD (Face Of The Day för er som inte redan visste det)!Jag visar oretuscherad hud idag, eftersom att jag är så nöjd över att slippa finnarna som jag lidigt av så länge nu, det är otroligt skönt att få tillbaka min gamla hud! På huden har jag kört ett lager med puder bara!

Ögonen då; Har använt UV Body paint från Stargazer, den lila, rosa, röda och den vita! Den vita lade jag precis under ögonbrynet, men jag kan erkänna att jag inte gillar den speciellt mycket. Den är inte lika tjock som de andra, och inte är den lätt att få jämn heller. Jag testade den på läpparna också med ett Juicy tubes över, Marshmallow Electro, men den vita body painten är omöjlig där med.
Nåväl tillbaka till ögonen då, den röda färgen lade jag under ögat och i globlinjen som ett streck. Sedan den lila ovanför det, och överst den rosa!
Jag gillar att bära dessa lysande färger till ett i övrigt ofärgat ögonlock, det gör dem ännu mer lysande nästan!
Fyllde i ögonbrynen med snedskuren pensel och min nya favoritskugga till ögonbrynen, en matt gråbrun skugga ur Isa Doras palett, Bare Beauty! Sedan målade jag fransarna med Define-a-lash från Maybilline, och testade även att använda den orangea Body painten från Stargazer utblandat med vatten som rouge! Det blev inte så snyggt, huden runt om såg jättetråkig ut.... Därför klistrade jag över det på bilden, och lade in en bild över kinden istället!


Nu undrar Ni kanske ifall dessa färger är bra till ögonskuggor, de ska ju vara till kroppen.
Och nej, de är inte bra egentligen! Hamnar de för nära ögat så bränns det enormt, men jag gillar att ha dem sådär runt om. De sitter bra, och hela dagen, smetar inte utan sitter där de sitter. Det uppskattar jag!

Ha en underbar söndagsafton!

Halloween!

Jag vet att jag igår lovade en blodig halloween mejk, men idag kom lite smink som jag beställt från Saturn Return av märket Stargazer!
Så jag blev ju bara tvungen att testa dem lite!
Sminket; sex body paints, Neon color, blå, röd, orange, vit, lila och gul!


Har två tuber från förut, rosa och grön, så nu har jag hela serien!

Och sminkningen inspirerades jag av flower power!


Inte så snyggt, jag kletade bara på lite, men det är otroligt kul smink att jobba med! Jag älskar ju färger som syns, och det gör dessa verkligen! Hela paketet luktade starkt av Nag champa, antar att hela deras lager fullkomligt stinker av det!

Nu ska jag fira halloween med tvn, stjärnor på is! Jag älskar att titta på sminket i det programmet!

God afton!

RSS 2.0