Nyshoppat!

Idag har jag shoppat loss lite bland parfymerierna i staden!


Ett vanligt svart nagellack från HM, sminkborttagning, och när jag gick in på Parelle Cosmetics så blev jag glatt överraskad! De hade ett litet bord med rea produkter, och Ni vet när det är rea saker så brukar allting vara använt, testat, bruten förpackning, fingeravtryck med mera med mera med rysligheter. Men allting var fina färger, bra priser, ORÖRDA produkter, och jag gick hem med en duoskugga från Shieshido, Granite Stone, 177 kronor. Så här på förhand verkar den benfärgade helt värdelös, men den gråa ser faktiskt ganska fin ut! Inte något speciellt, men helt okej. Ska bli spännande att testa, det är min första pryl från det märket!
Jag fyndade även ett läppstift, Le Rouge Absolu, Desir, nr 130 från Lancome, 125 kronor! Luktar lite väl starkt av parfym, men blir väldigt snyggt på läpparna! Lite Rödrosa sådär!


Ursäkta den klumpiga appliceringen, men färgen är snygg! Stör mig lite bara på att delen in mot munnen där läppstiftet inte fäster syns på bilden. Men men!


Imorgon
ska jag nog testa en lite blodigare halloween historia, och beretta om en ny pensel jag köpt som är min stora kärlek nu! Ha en absolut underbar fredag, och en läskig halloween! Natti!

Sminkborttagningsj**vel!!!

Nu är jag riktigt upprörd.
Jag har aldrig haft dålig hy förut, utan mest haft en finne i månaden ungefär, men de senaste kanske två månadrarna så har jag haft JÄTTEDÅLIG hy. Pannan har varit helt knottrig av småpipplor, och stora varbölder har dykt upp. Varbölder är för mig ungefär jättestora finnar som verkligen är som djävulshorn, utstickande och gulaktiga.
Jag har svurit, bytt ansiktskräm, svurit mer, blivigt ännu noggrannare med penselhygien, tills i onsdags då mamma föreslog rengöringen som boven.
Jag tyckte först att tanken var helt befäng, men värd att testa, och efter en kvälls avstående från rengöringen så är min hy redan bättre!
Så nu har jag köpt ny rengöring och sparar den gamla som jag borde kasta, enbart för att den är så hemskt jävlig, så att jag aldrig aldrig aldrig mer ska råka köpa den igen.


Boven i dramat; L300 eye & Lip make up remover, köpt på apoteket.
Någon mer som har haft problem med denna?

Halloween sminkning 2!

Den här mejken inspirerades jag av Gråpyre på pret-ty.se!




Min blev absolut inte lika snygg som hennes, men lite kul iaf! En ganska så enkel mask av svart kajal,svart glitter, och en sotad ögonmejk!
Lila läppar med lite gloss! Snabbt och enkelt!

Ha en fin onsdagskväll, imorgon är det klubbkväll på make up store! Natti!

Ny förvaring!

För några dagar sen fick jag ett glasskåp som jag har gjort i ordning i idag! Perfekt för mitt smink!


Tre hyllor! Hela skåpet helt i glas!

Översta hyllan;

Syns dåligt på bilden, men där stallde jag lite parfymer, längst bak mitt sminkställ med läppglans och stift, och längst fram ligger de ögonskuggor jag använder mest.

Andra hyllan;

Lite paletter, penslar, ett halsband, och rengöring från make up store!

tredje och nedersta hyllan;

Lite solpuder, ögonskuggor, nagellack och ögonpennor!


Lösögonfransarna och fetsminket fick inte plats, så de ligger kvar i min byrålåda, och julaväskan fick också ha kvar sitt innehåll!

Love it!

Halloween start!

Natten till idag så kunde inte jag sova, så jag spenderade natten med att först titta på halloween videos på youtube, sedan rita ner en massa mejker på olika papper, och slutligen så testade jag en mejk!

Den skulle bli dockig, men den blev mer.... Ja...? Mer annat bara.




Vit bas, rosa kinder, svart kring ögonen, ögonbrynen målade i grönguldigt glitter, och ditmålade ögonbryn! Helt gräsligt faktiskt, men jag gillar ändå det lite panda-aktiga över ögonmejken!






Man kan göra mycket knas med sminket till halloween, och detta är bara början på veckan! Nu ska jag sova, och orkar inte skriva mer utförligt än så här än så länge. Kommer kanske imorgon! Eller på onsdag!

Natti natti! (show me yours halloween make!)

Bloggrunda!

Det var längesen jag körde en liten bloggrunda om vad som har hänt i pret-ty´s nätverk, så nu är det dags!


*Lipglossbitch blev besviken på sin MAC Counterparts! Tråkigt!
* Bjootis lillasyster fyller år på samma dag som mig!
* En av El mikas tjejerna har klippt lugg! Sjukt snyggt! Får mig att vilja ha en riktig frisyr!
* P´ssion har varit på Beauty 08 och shoppat loss!
* Rocketqueen har målat en ansiktskarta med en sjukt snygg halloween make! Hoppas att vi får se den på henne också sen!
* Sminkan har skrivit om hur hon sköter sina ögonbryn! Och Emma P gästbloggar om sina bryn också!
* Sminkjante har lagt en hiskeligt snygg blå mejk!
* Sublim fönstershoppar, och jag vill verkligen ha Megaboxen från Smashbox!
* Inthemake drar igång halloween med en glamourös-ryslig mejk!
* BetteLi var också på mässan!
* Rouaa har lagt en stunning mejk.... Igen!
* Makeupoholic har lagt upp en tutorial som visar en snygg sotad mejk steg för steg! Vädligt lättfattlig, och väldigt bra skrivet!
* Fröken Rosa visar sin favorit mascara, med en övertygande före och efter bild!
* Purity har lagt en lila mejk, som får mig att känna mig riktigt färglös i jämförelse!
* Och AllMakedUp har börjat blogga igen efter en lång paus! Härligt!



Någon gång ibland så sker också gemensamma recensioner i nätverket, och idag var det valfri lippie som gällde. Dessa har hakat på;

* Lipglossbitch recenserar Shizen Lip Hydrating Serum
* P´ssion recenserar Maybilline Moisture Extrem Pinky Beige
* Badbomben skriver om Rimmel Vinyl Stars Mirror shine lipgloss
* Lovely har duell mellan Carmex och Nueva
* Beauty Roxx recenserar HR Collagenist Lip Zoom
* Orchid recenserar The Body Shop´s läppstift, nr  88
* Beautyblogger recenserar Gourmet Lip Therapy från Jelly Pong Pong



En blogg som inte är medlem i nätverket, men som är värd att uppmärksamma, är marinamake! En tjej som gör otroligt snygga mejker!

Puh, sådana här bloggrundor tar tid, för mig tog det ungefär en timma att klicka mig igenom alla bloggar och länka! Men nu har jag gjort det då!

Natti!

18 år idag(26e oktober)! Ännu ett ganska långt inlägg!

Endel kanske missupp fattade gårdagens inlägg, det är idag jag blir arton! Ett jättestort tack till alla rara människor som skrev en liten grattis hälsning, det var jättefint gjort!


Alltså, igår en minut över tolv klev jag in på krogen! Jag åkte till Hallsberg (en liten jävlig håla) med min syster Linda, och vi var på The Cedars! Det var rockabilly afton, och jag gillar väl kanske inte riktigt den typen av musik, men man måste ju kolla lite trots det!
Jag vet inte riktigt ifall krogen är min grej, jag ogillar när killar blir för närgångna (jag älskar att flörta med någon speciell kille, och efter några öl kanske också ha en arm runt mig eller så, men om killen är för på blir jag bara sur), och jag KAN verkligen inte dansa!

Det är nog det mest pinsamma i hela mitt liv, nästan! Jag har gått på diverse danskurser sedan jag var åtta, nio, och går gymnasiet med inrikting dansestet. Jag kan dansa disco ganska bra, och har en helt okej teknik i jazz och modernt, men när det kommer till dansgolv på fester (eller som igår på krogen) så blir jag helt lamslagen.
Man kan ju inte direkt ställa sig och göra ett splitt hopp, eller köra en koregrafi. Så då står jag där högröd i ansiktet, och trampar lite.

Nåväl, nog om mina dansproblem, det var ganska trevligt ändå, och det är alltid roligt att träffa nya människor. Jag flörtade även med en kille lite, han var ganska blyg och rar!
Sedan travade vi hem på efterfest hos en vän till Linda, och sedan kom vi i säng ganska sent!



Och idag har jag haft besök av farmor och farfar, och så var pappa och hans nya tjej här! Vi käkade tårta!


Fem lager tror jag att det blev, jag och syrran lade på chokladpudding, mosad banan, och en väääldigt rinnande vaniljsås igår, så den har stått under natten och suget åt sig allt! Så idag är den perfekt kladdig, och så sjukt god!
Har Ni någon speciell kombination på era tårtor?


Och sminket då! Jag använde Isa doras Bare beauty palett idag på dagen, jag blev ju bara tvungen att testa den! Jag tog inte kort på den, för den var väldigt tråkig, bara matt brunt med en svart linje längs fransraden.
Swatsches och recension kommer senare i veckan, eller till helgen!
Nu på eftermiddagen när jag lämnades ensam med mitt smink blev jag ju tvungen att testa ögonskuggorna jag fick igår av Suzanne!

Jag får bara svårare och svårare att fånga ögonskuggor på bild, dels är det kameran (den bra är trasig), och dels är det att bäst är att fotta ögonskugga i dagsljus, utan blixt för att få bäst färgåtergivning.


Höger öga; Lade eyedust Vampyre (lös lila med glitterpartiklar i) på en tredjedel av ögonlocket, och lade sedan Eyedust Demon (silvrigt skimrande, skiftar lite i lila och grönt, men är mest gråsilvrig) på resten av ögonlocket in mot näsan. Duttade på lite Demon under ögat i ögonvrån också!
Jag lade dessa skuggor med skarpa kanter, och suddade sedan ut dem med en halvmörk matt brun ögonskugga ur Bare Beauty paletten.
Sedan lade jag en skimrande vit ögonskugga längs brynbenet, använde Pollution (microshadow Pollution, en matt svart ögonskugga) med en våt pensel för att få till en snygg linje längs fransraden, och kletade på Define-a-lash från Maybilline på fransarna! Fyllde i de katastrofala ögonbrynen och kände mig klar! Oh, nej jag glömde, jag har svart kajal innanför våtlinjen också!
I verkligheten blir Vampyre MYCKET mer härligt lila, men det är som sagt svårt att få till bra färger på bild!

Vänster öga: Smetade på Eyeprimer tinted över hela ögonlocket och väntade en stund tills det torkat. Sedan applicerade jag Microshadow Dagger på hela ögonlocket, och suddade den ut mot ögonbrynet, men inte ända upp. Lade den även under ögat.
Dagger är redan en favorit, som är lätt att få till snygg, och som ser härligt guldgrön ut, och nästan lite snyggt grå också! För att få till lite mer skimmer på ögonlocket duttade jag lite av FACE Consuming över Dagger. Consuming och Dagger passar perfekt ihop, de har samma härligt guldgröna nyans!
Sedan tog jag en skimrande vit ögonskugga och drog med precis under ögonbrynet, det lyfter verkligen hela ögat!
Slutligen drog jag en linje längs fransraden med Microshadow Pollution, och kletade på mascara!  Fyllde i ögonbrynet lite, och målade tunt med svart kajal innanför vattenlinjen!




Läppglanset är Starlips Marbella från Make up store! Det mesta smink i texterna ovan är från Make up store, så anta att det är det om inget annat anges!



Jag har kommit in i en ny period i min sminkstil, som Ni säkert har märkt! Jag älskar sotningar, skimrande mörka skuggor, och gör inte längre så mycket färgkombos! Man måste ju ta in nya stilar ibland för att kunna utvecklas, även om dessa sminkningar ser tråkigare ut!

Jag hoppas att alla har haft en sagolik helg, och får en trevlig halloween vecka! God afton!

Make up store (ett lååångt inlägg)!

Idag har jag fått jobba lite extra på make up store! Det var bara fyra timmar och så, men otroligt kul, som vanligt!

Man lär sig så sjukt mycket, och jag bara älskar att vara där! Jag har tillochmed skrivigt upp mig på att vara där några dagar nästa vecka, trots att jag egentligen har lov då!



Imorgon fyller jag 18, och till min store häpnad så fick jag ett enormt paket av Suzanne (butikschefen) när jag slutade idag! En födelsedagspresent! En necessär/väska som var fullproppad med smink och hudvård!
Jag har så svårt för att ta emot presenter, jag blir mållös, jag får nästan lite skuldkänslor, eftersom att jag skulle blivigt lika glad bara med en liten grattishälsning!
Men som sagt, jag vet inte hur jag kan tacka folk nog när det handlar om presenter, och det här var överväldigande!


Paketet;
En stor necessär/väska med ett fint rosa sidenband om!



Och innehållet;


Längst ut till vänster syns Violet Storm, en ny kajalpenna som är härligt 80-tals lila! Den kommer att passa mig perfekt tror jag!
Sedan är det två eyedusts, Vampyre och Demon!

Vampyre är den lila, jag har bara än så länge testat den på handen, men den verkar helt underbar att sota med!

Demon är mycket ljusare
än vad man tror att den ska vara, och drar åt det gråaktiga hållet, fast är väldigt skimrande! Med svart kajal under så blir Demon nästan grön faktiskt!

Sedan är det Microshadow Dagger, en ögonskugga som jag har pillat på, och suckat över, och jag hade tänkt att köpa den nästa gång jag har pengar över, men nu slipper jag det! Den är grönguldig, mer guldig än grön, med lite glitterpartiklar i. Jag brukar inte gilla ögonskuggor med glitterpartiklar i faktiskt, men den här diggar jag, för glittret syns inte! Den ser bara skimrande guldig ut!

Bakre raden från vänster; Deep cleanser, en rengöring som har utgått, men som är fräsch ändå, och som är perfekt till att ta bort fetsmink med! Och det är hur bra som helst, för jag använder ju fetsmink ibland, men det är svårt att få bort! Så den här rengöringen blir perfekt (speciellt nu till halloween, med allt vitt fetsmink, och halloween mejker!).

Bakom Deep cleansern syns Wonder Foundation Light, som också har utgått, men som var helt oöppnad och luktade fräscht, så den tror jag verkligen kommer bli fin! Den är väldigt skir, så det ska bli spännande att se hur det går med min hy (jag har utslag i hela pannan, jag vet inte ifall det är rengöringen eller ansiktskrämen som är boven). Men det ska bli jättekul att testa!

Sen längst till höger, kvar i förpackningen, är det Clensing powder. Också en utgången produkt, men som har blivigt återinförd, fast i annan förpackning! Det är tydligen ett pulver som ska blandas med den vanliga rengöringen för att få peeling liknande rengöring! Jag har faktiskt aldrig ens lagt märke till den produkten, som känns lite knasig, men det är ju oftast de lite knasigare produkterna som visar sig vara bra!



Ja det var ju onekligen otroligt många saker, och som sagt så känner jag mig nästan lite skuldkänslor för det! Det är ju faktiskt väldigt mycket pengar, som hon bara skänker bort till mig!
Jag lär mig massor av henne, och de två andra MUA-orna, Camilla och Jessica!


Nu vet jag att Ni läsare kommer att vara mer kritiskt inställda till de recensioner jag gör på make up stores produkter (eftersom att jag faktiskt har praktik där), och det gör Ni med rätta, men jag ska ändå försöka att vara kritiskt granskande med de produkter jag recenserar (även de från Make up store). För att tala klarspråk, Ja, jag kommer att skriva ifall jag tycker att något är dåligt!

Sedan kommer en FOTD (face of the day);



Bas: Matte Foundation milk från MUS, som jag fäste med Loose powder från Luminelle. Täckte finnar och lite smått runt näsan med Cover All Red, och täckte de mörka ringarna under ögonen med Cover All Blue. Båda är från Make up store (MUS).

Ögon: Började med att kleta på Eyeprimer tinted, och lade sedan Cybershadow Meteor över hela ögonlocket. Sedan lade jag en chokladbrun Eyedust i globlinjen (självklart har jag glömt bort namnet!), och målade svart kajal innanför fransraden. När jag kom hem fyllde jag i mejken med Eyedust Demon, och la en tjockare linje längs övre fransraden med en svart kajalpenna. Fyllde i ögonbrynen, och målade fransarna med Define-a-lash från Maybilline! Det mesta annat är från Make up store.

På kinderna har jag ett brunrosa rouge från Make up store!



Ha en underbar lördag allesammans, nu ska jag ut på krogen (efter klockan tolv såklart)! Natti!

Nominerad!

Nominerad!




Blev nominerad för ett tag sen av Marinamake,och Redlacuna! Har bara inte haft tid att svara men här kommer det!

Tack så mycket för nomineringarna alltså, jag blir så rörd över sånt här!!!

Här är de (anglikanska) reglerna för ovannämnda utmärkelse:
1. The nominated is allowed to put the picture on their blogs.
2. Link to the person who awarded you.
3. Nominate seven other people and link to them.
4. Leave a message on their blogs to make them aware that they're nominated.


Jag läser otroligt många bloggar, 41 stycken faktiskt! Dock läser jag dem inte varje dag, eftersom att jag fått så lite tid över nu, med både skola, praktik, och danskurser! Men jag försöker läsa dem alla några gånger i veckan iaf!

Jag läser alla bloggar som är med i pret-ty.se´s nätverk, och endel sminkbloggar som inte är medlemmar där, och några bloggar som jag bara gillar helt enkelt!

Alla är lika värde att tas upp, och därför så tar jag inte upp någon alls! Tråkigt jag vet, men jag är faktiskt för trött och lat för att skriva med alla, länka till dem och lämna en kommentar i deras blogg!

Jag nominerar alla som inte har blivigt nominerade än! ;)


Natti!


EOTD 23 Oktober!

Dagens mejk som jag faktiskt blev ganska nöjd med!



Jag började med att måla med fuktad pensel på hela ögonlocket med en ljust guldig skugga från Pierre René, nummer 40. Sedan markerade jag globlinjen med nummer 38, också från Pierre René. Den är bronzfärgad och väldigt skimrande. Där tänkte jag sluta, men det såg så tråkigt ut, så jag chansade och smällde på lite Microshadow City jungle från Make up store på halva ögonlocket. Det gjorde hela mejken roligare!
Målade en linje längs fransraden med Pollution från Make up store, fyllde i ögonbrynen och målade fransarna med Define-a-lash!
Sedan var det klart!

En underbar fredag önskas Er alla!

EOTD 20 oktober!

Idag är den första sminkningen som jag lägger ut på länge, och den är ändå inte särskilt rolig.
Denna mejk hade jag på make up store idag, och den såg faktiskt mycket roligare ut i verkligheten än på bild!



Som bas använde jag Eyeprimer Tinted, och penslade sedan på Cybershadow Meteor. I globlinjen lade jag Cybershadow Crash, och under ögat en Eyepencil som är lila som jag för tillfället helt har glömt bort vad den heter!
Allt är från Make up store, utom mascaran som är från Maybilline, Define-a-lash!


Ska försöka att lägga ut även de tråkiga sminkningarna så ofta som möjligt!

Ha en underbar vecka! God natt!

Shoppingstoppet tog slut!

Jag höll på mitt sminkshopping stopp väldigt länge faktiskt, nästan en månad tror jag att det var!
Men i onsdags bröt jag det, och shoppade loss på make up store!



Det blev en Eyedust, Amazonas, en eyepencil, Darkest Shadow, en ny omgång Matte foundation Milk, och en necessär/aftonväska! Allt för bloggalan!
Amazonas är fantastisk, och Darkest shadow förvånar mig! Kan det vara så enkelt, att jag aldrig lyckats med en sotning för att jag inte haft en bra svart kajal? Det verkar så! Den är lätt att sudda, och sitter väldigt bra!

De nya foundationflaskorna är otroligt mycket mindre än de gamla, men har lika mycket innehåll för att glaset är så tunt.
De går väldigt lätt sönder, så min lösning blir att tvätta ur den gamla foundationflaskan och häva i det nya innehållet i den gamla flaskan!



Köpte även två Depend nagellack, men bilden blev sjukt suddig. För er som undrade vilken jag hade på galan, så var det nr 144! Den andra är en metallic lila, nr 69!


Nu önskar jag Er alla en god natts sömn för att vara utvilade till ännu en fantastisk måndag!
Natti!

Bloggalan!

Nu kommer äntligen bilder från bloggalan då!

Jag och min älskade syster Linda åkte till stockholm vid tolvsnåret och var framme runt tre. Vi tog en taxi till vandrarhemmet, och lockade mitt hår, och bytte om.
Sedan bar det av med taxi till Sturecompagniet (rätta mig gärna om jag stavat fel)!

Detta är då Linda, i röd halvlång klänning. Hon var mer nervös än vad jag var!



Och jag tidigt på kvällen! Så här i efterhand inser jag att jag borde ha valt att ha på axelbanden på klänningen... Jag fick lite hängtuttseffekt utan dem! Röda ögon är också snyggt!



Och på dem här bilden syns verkligen hur mycket smink jag lassade på. Lösfrallor, Eyedust Amazonas från Make up store, och MYCKET svart kajal. Ögonbrynen var inte heller särskilt diskreta, eller lyckade, men så kan det vara ibland.
Mängder av rouge målade jag på, och ett ljust läppglans från FACE.



Ebba von Sydow hälsade alla välomna, i hennes andra outfit för kvällen. Jag vet inte hur många gånger hon bytte om....



Sen var det modevisning, och jag kan erkänna att jag inte var alltför entusiastisk över all den päls som florerade på catwalken. Troligtvis var det ju bara fuskpäls, men jag tycker att päls är ett onödigt inslag. Jag kan nog faktiskt ställa mig så att jag mer än gärna bojkottar pälsmodet, både fusk och äkta.



Sedan väckte Ebba sensation i sina skor... Sjukt snygga!



Det fanns många små godisskålar med diverse reklamgodis på. Det var gott!



Nagellacket jag hade är från Depend, och aftonväskan från Make up store!



I början av prisutdelningen, Blondinbella tar emot pris.



Sedan ville inte mina batterier vara med längre, men prisutdelningen var ganska lång, och mina fötter var mörbultade.

Jag träffade otroligt många trevliga människor, bland dem Katarina som bedriver Bjooti!
Jag måste erkänna att jag hade i förhand tänkt på saker som jag kunde ta upp om jag träffade en annan sminkbloggerska, saker att prata om, men allt medvetande for ur min kropp när jag hälsade på henne... Jag trängde mig bokstavligen fram och sa Hej, jag måste bara hälsa.... Och hon var jättetrevlig, men när jag insåg att hon kände igen mig (jag hade förväntat mig att få berätta att jag också har en sminkblogg, som är liten och som hon kanske har tittat in på någon gång, bara kanske), så fick jag hjärnsläpp!
Jag blev jättenervös och så här i efterhand kan jag inte ens minnas annat än att jag ganska snabbt gratulerade henne för nomineringen och önskade henne en trevlig kväll.
Jag borde ha frågat om hon visste några andra sminkbloggare som var där också, för jag kände bara igen henne!
Och dessutom borde jag faktiskt ha tagit upp något som visar att jag läser hennes blogg och är intresserad, tex något om hennes hår, som ett tag var väldigt roligt att följa!

Nåväl, man kan inte alltid ha sinnet på plats, och för övrigt minglade jag lite med ganska många.
Maybilline var där och sminkade jättefint också, och jag skrattade gott åt Carolina Gynning när hon delade ut priser. Hon verkar vara en väldigt charmig tjej!


Och jag fick ingen Goodiebag! Den var slut när jag till sist skulle gå och ville ha de, det var tråkigt! Men kvällen var oförglömlig, men faktiskt inte jätterolig.... Det var synd att jag inte kunde följa med på efterfesten, jag fyller 18 nästa vecka....

Och ett stort grattis till Makeupoholic som vann priset för bästa sminkblogg!



Nu mina damer och herrar, ska jag äta chokladbollar, dricka vatten (jag äääälskar att dricka iskallt vatten till choklad), och läsa en av Henning Mankells alla fantastiska böcker om Wallander. Det är nog min absoluta favoritförfattare!

Natti!

Blogg Award, eftersnack

Okej, jag var på bloggalan igår... Men det vill jag ta upp imorgon. Idag vill jag vara lite allvarlig, så för Er som känner att allvarhet är ett brott mot sminkbloggarnas osvurna regler, vänligen blunda hårt och försök att med slutna ögon klicka på krysset uppe i högra hörnet.

Ebba von Sydow sa några viktiga ord i öppnandet av galan, som jag tror de flesta uppfattade rätt, men kanske inte alla, efter att ha läst kommentarerna till vimmelbilderna på veckorevyns hemsida.
Hon sa att Sveriges bloggare har makt.
Ja så är det. Makten att påverka, förändra, komma med nya idéer.

Om en stor modebloggare med ca 5000 besökare per dag skulle ödsla sin dyrbara tid på att skriva ett kort inlägg om något riktigt viktigt ämne som behöver påverkas, så skulle det bli tusen gånger effektivare än något annat jag kan komma på.

Det räcker för Dem att skriva ett inlägg om upplysningar hur man kan hjälpa till på sitt håll. Tex tacka nej till plastpåse i affären, byta till lågenergilampor, sopsortering, om vikten i att samåka med mera med mera i all oändlighet.
Eller uppmärksamma politikers löner, vad hälften av deras löner skulle kunna göra för nytta någon annanstans (och att topp politikerna även skulle klara sig mer än bra på hälften av lönen).
Eller varför inte vikten av att bära fuskpäls hellre än äkta, eller hur mycket pengar som varje år går åt till att förse kungafamiljen med designerkläder i pastellfärger, samtidigt som det sitter unga föräldrar på sina håll inte långt ifrån och är förtvivlade för att de inte vet hur slutet av månaden ska bli.

Tänk om någon riktigt stor blogg ville skriva bara ett enda litet inlägg om djurförsök, klimatpåverkan eller varför inte uppmuntra till mer second hand än att köpa nytt.

Nu ska jag sova, och imorgon laddar jag upp lite bilder från galan, men tänk gärna tanken.
Och möjligheterna att påverka. Inte bara modesverige, utan det medvetna sverige.

God Natt!

Imorgon

Drar bloggalan igång! Och jag kommer varken ha extrema lösögonfransar, eller tonvis med färger, eller extremt mycket glitter. Jag kommer att se normal ut.


Jag lovar att uppdatera på lördag, och efter det updatera oftare! Jag vill verkligen inte försumma bloggen längre!

Nu önskar jag Er alla en jättefin onsdagsnatt, och för Er som ska på det där jippot imorgon, så ses vi!

Natti!

Har haft

dålig uppdatering nu senaste veckan, jag vet. Och troligtvis kommer jag inte uppdatera så mycket den här veckan heller!
Jag har bara inte tid! Och nu är jag hysterisk över Bloggalan på torsdag.
Ska kolla runt i affärerna lite på tisdag och se ifall det finns någon billig klänning eller så... Och jag är ganska säker på att jag kommer att lösögonfransar, men inte vilka. Det kanske bara blir ett par diskreta frallor, med en lite fräsigare mejk.

Och så letar jag efter boende i Arvika till i Januari. La ut en annons på blocket idag, så vi får väll se ifall det dyker upp något!

Hoppas att alla haft en underbar helg, och får en fantastisk vecka!
Mvh Therése!

Det är så roligt med träning!

Idag har jag haft en hel massa träning! Balett, produktionsträning, och disco!

Tränar Ni läsare, och isåfall vad?


EOTD 7 oktober!

Imorse när jag la denna sminkning så var det sol ute så jag blev ju bara tvungen att fota i solljus!



Grundade med Microshadow Ranch över hel ögonlocket. Det är en beige-rosa ögonskugga från Make up store. Sedan Lade jag Sparkling Beach, som är en blå penna från Make up store, under ögonen.
Sedan målade jag eyelinerstreck utmed övre fransraden med UV body paint från Stargazer, och duttade sedan tre prickar på var öga i globlinjen, och tre under ögat, med UV body paint Pink, också från Stargazer!
Kletade på Define-a-lash, och fyllde i ögonbrynen!

Önskar Er alla en jättefin tisdagsafton, och en fortsatt bra vecka!

I min Jula väska...

...har jag bara skräp... nästan!



Kajsa bad om att få en titt in i min Jula-väska!
Så här är den! Men den är bara fullproppad med diverse smink, och glitter. Några få ögonskuggor från Make up store får också bo där!

Vet att jag lovade en bloggrunda, men det får vara. Jag är trött och ska sova! God natt! Hoppas att alla haft en underbar helg, och får en underbar vecka!

Veckans bloggtema!!

Vecka 40 (start måndag 29 sep) - Rocketqueen
Lösögonfransar, glitter och glam. Visa, tipsa eller fundera kring.


Detta är alltså ett bloggtema som jag verkligen tar nära hjärtat!
Oooh ja, jag älskar både lösögonfransar och glitter, och använder båda titt som tätt!

Lösögonfransar känner jag kan vara lite väl mycket till vardags, med undantag för små enskilda! Dem kan jag gärna klistra dit när jag har en dålig fransdag, och de ser glesa ut. Men riktigt maffiga lösfrallor sätter jag bara på mig till någon snygg sminkning bara för att det är kul, eller vid tävlingar (jag tävlar i disco), men jag går helst inte ut med riktiga lösfrallor en vardag!

Glitter å andra sidan är en sak jag använder flera gånger i månaden! Helst mycket, och helst  ska det synas!

Men åter till lösögonfransarna då! Det finns otroligt många märken i sminkindustrin som säljer lösögonfransar, men jag misstänker att tillverkarna är densamma i de flesta fall.

Om man tittar på Make up stores lösögonfransar så har de flera mycket originella, men det är några få originella som jag anser avslöjar dem.
De lösögonfransar jag använder som exempel är ett par rosa, som självklart inte finns med på deras hemsida (bara för att det är DE jag tänker på, det är så typiskt). Men dessa lösögonfransar finns även exakt likadana från märket Kryolan.


Det är dessa jag tänker på, och det här är ögonfransarna som jag fick av Efwa någon gång i våras! Helt underbara är de, och jag tror att de är från Kryolan, eftersom att hon köpte dem på Sminkoch perukmakarn!

Det finns alltså likadana på make up store. Så det känns inte så troligt att för mig att Make up store tillverkar dem själv, men samtidigt, vad gör det? Är det fina lösögonfransar så spelar det ingen roll vilket märke, eller vem som tillverkat dem, inte för mig iaf!

Andra intressanta märken för mig är Stargazer och Grimas!


Jag bara älskar lösfrallor! Och glitter! Och det här blev ett otroligt långt och onödigt inlägg!

FOTD 5 oktober!

Idag vaknade jag fylld av energi, så då började jag med att pyssla lite med mitt smink, och det ledde till en hel FOTD faktiskt!
Har en massa att göra idag, måste städa, tvätta, plocka ner i diskmaskinen, göra en läxa, träna, och tvätta mina penslar!
Har inte tvättat penslar ordentligt på säkert två veckor, så nu är de i största behov av det!


Jag är väldigt rosa idag, för jag körde inte på någon foundation, utan lade ett kompaktpuder från Grimas som grund. Det är väldigt pigmenterat, så det fungerar lika bra som foundation, men är nog lite för kallt för mig. Men jag tycker det blev ganska sött.
Sedan tog jag på ett mörkt rouge från The Body Shop, och målade läpparna med det där läppglanset från FACE som jag fick när jag började premunerera på Tara.

Ögonen då;

Jag tänkte faktiskt på BetteLi när jag la den här ögonmejken! Hon brukar ibland lägga sådana supersöta pastelliga ögonmejker som jag alltid blir helt förundrad över.

Använde Cybershadow Queen över hela ögonlocket först, det är den guldiga. Sedan lade jag Microshadow Cool by the Pool på ytterkanten av ögonlocket! Båda är från Make up store. Sedan fyllde jag i brynen, och avslutade med Define-a-lash från maybilline på fransarna!

Ha en underbar Söndag, ska även uppdatera med en bloggrunda och veckans bloggtema senare idag!

80-tals mejk!

Inspirerades av 80 talet idag, men det gjorde sig inte så väl på bild...



Eyeprimer Tinted, och på halva ögonlocket in mot näsan så lade jag Cybershadow Crash, och på halva locket ut mot tinningarna är det Microshadow Plush. Sedan lade jag Cybershadow Babydoll på tinningarna, och suddade ut alla kanter och skuggor i varandra. Markerade ögonbrynen, och kletade på Define-a-lash från Maybilline.
Allt utom maskaran från Make up store!

På läpparna blev det knallrosa, och lila på kinderna, men det blev inte bra på bild så det klippte jag bort!

Har även testat några andra mejker idag, men de blev ganska dåliga så håll till godo med denna!

God afton!

Längtar till imorgon!

Ååå vad jag längtar till imorgon, då jag ska vara på make up store igen!
Idag har jag varit i skolan och haft dans, och det har ju varit trevligt det med!

Jag skulle vilja kunggöra att jag nu arbetar efter ett väldigt stressigt schema, och att den här sminkbloggen kommer att bli påverkad. Jag kommer hem sent på kvällarna, och tisdagar och torsdagar har jag kvällskurser i disco, och de andra dagarna är jag antagligen trött.
Jag ska försöka att kombinera så att jag tar lite extra tid på morgonen istället, till att fota sminket och ladda upp bilderna, men den här veckan har jag varit trött!

I helgen blir det alltså en massa rolig läsning för mig eftersom jag inte har kollat igenom alla bloggar jag brukar läsa,  och har inte kollat igenom dem på flera dagar!
Har även fått inspiration och idéer till flera sminkningar, så på lördag tar jag nog en smink-dag!

Nu önskar jag Er alla en underbar torsdags afton!

Snyggaste sotningen som suttit på mina ögonlock...

... Har jag givetvis inte lagt själv!
Hade min första dag som praktikant på make up store i Örebro idag, och butikschefen, Suzanna, sminkade mig! Å så tjusigt det blev! Givetvis så berättade hon vilka ögonskuggor hon använde, men i dagens förvirring med alla nya namn att lära in, så har jag glömt bort dem helt! Det var två lösa ögonskuggor ur whisper kollektionen, vet jag.

Nåväl hur har dagen varit? Bra, fast lite pinsam. Jag lyckades ha sönder en test ögonskugga (cybershadow babydoll, en av mina absoluta favoriter!), och det kändes verkligen misslyckat första dagen!

Annars tror jag att det gick ganska bra, jag är alltid osäker när jag träffar nya människor (tänk om jag beter mig konstigt utan att ens veta det själv, hur mycket ska jag prata, vilka samtalsämnen kan man ta upp...?), men de som arbetar där är otroligt trevliga och kunniga, och vill verkligen lära ut sina kunskaper!
De är även förstående (för mina misstag), och jag måste även beundra deras säljteknik! Helt otroligt vad de är duktiga på att sälja sitt märke!


Bilden är tagen alltså ca sju timmmar efter att sminkningen blev lagd, Men den är fortfarande otroligt fin!

Så, nu bjuder jag Er alla en god natt med en massa fina sminkdrömmar!

Natti!

RSS 2.0