Jippie!!!

Jag fick praktikplatsen på Make up store och börjar på onsdag!! Det kommer att bli så sjukt kul!!

Hjälp!

Jag har börjat tänka på hur jag ska sminka mig på Veckorevyns Blog Awards, och skönhetsmässan Beauty 08, men kan inte bestämma mig. På mässan antar jag att jag ska ha något lekfullt, färgglatt, som representerar mig, men på Bloggalan så känns det mer lämpligt med något elegant, men ändå utstickande.


Har gjort ett litet kollage av sminkningar jag gillar, men kom jättegärna med förslag, för jag känner mig totalt vilse!

En lila sotning har korsat tankarna, men det känns ändå så diskret, ointetsägande och blekt.
Svarta läppar känns ju faktiskt hetast just nu, men jag tror att många skulle ogilla om man tog ut svängarna, plus att det inte är särskilt hållbart i mat och dryck sammanhang.
Röda läppar får mina tänder att se ännu gulare ut (och jag har testat både varma och kalla stift, mina tänder är bara onaturligt gula), så jusst nu känns nog nude läppar mest aktuellt. Men samtidigt är det väldigt blekt, och får en lätt att bli en i mängden.

Som det känns nu så är den grönbronziga ögonmejken väldigt bärbar på bloggalan, och antagligen bara ett svängihop av färger på mässan. Men vad tycker NI?

Skulle verkligen uppskatta Er hjälp!

EOTD 28e september!

Idag har jag varit och hälsat på mormor och morfar! Mormor fyllde för ett tag sedan, så idag grattade vi henne och käkade tårta!Detta har jag använt:

Grundade med Eyeprimer tinted från Make up store, sedan applicerade jag Pierre René singelögonskugga nr 38 på hela ögonlocket, upp mot ögonbrynen, och även under ögat. Det är en bronsig ögonskugga.
Sedan Apllicerade jag Shocking från FACE på kanterna av ögonlocket. Vet att den ser orange ut på bilden, men den är faktiskt mer åt det rosa hållet!
Sedan applicerade jag lite eyedust Carat från Make up store på mitten av ögonlocket för att få till en glänsande effekt.

Jag fyllde i ögonbrynen, som idag bestämde sig för att se snyggare ut än igår, som tur är, och sedan kletade jag på Define-a-lash från Maybilline på fransarna!


Jag hoppas att alla haft en underbar helg, och sov sött nu! Natti!

EOTD 27 september!

Idag slängde jag bara på färger slumpvis och det blev ju inget mästerverk, men kul att leka lite med färgerna!Undvik gärna om det går att titta på ögonbrynen. Jag får aldrig till dem.

Hur som helst så började jag med att måla rosa cirklar längst in mot näsan med Shocking från FACE, sedan målade jag runt cirklarna och upp mot ögonbrynet med Sparkling Beach från Make up store.
Sedan duttade jag gula prickar i ögonvrån med Yellow Chrome från MAC, och avslutade med UV body paint green från Stargazer.
Define-a-lash från Maybilline på fransarna och ifyllda ögonbryn så är looken klar!
Lekfull, men inte särskilt stilig.


God natt!

Svarta läppar!

Ingen har väll undgått att svarta läppar är hett jusst nu... Men hur bärbart är det?
Jag tänkte det typiska, att andra kanske passar i det men inte jag. Förvånad ser jag att det faktiskt är otroligt snyggt även på mig! Det ser glamouröst och klassiskt ut på något vis, lite likt Greta Garbo (hon hade väl aldrig riktigt så starka läppar men ändå).

Jag använde en concealer, easy cover blue, runt läpparna för att få en ram. Sedan målade jag läpparnas konturer med svart kajalpenna och pudrade över det med ett löst puder för att inte det svarta ska flyta ut, eller flytta på sig.
Sedan kletade jag på en blandning av Juicy tubes Marshmallow electro från Lancome och ett jättekletigt läppglans från The body shop.

På ögonen har jag en lila mejk.
Så vad tycker Ni? Svarta läppar, hiss eller diss?

Nu önskar jag Er alla en riktigt god natt med en massa fina drömmar!

Årets skämt...?

Jag stirrar på mailet. Läser det långsamt igen för säkert tionde gången.
Någon skämtar. Det har skickats fel. Det är ett misstag.

Vad? Jo Veckorevyns Blog Awards 2008.

Jag verkar ha fått en inbjudan (observera inbjudan, inte någon form av nominering).... Det måste vara felskickat... Eller spam? Eller någon som vill skämta elakt och grovt....

Och det värsta är... GALAOUTFIT! Vad skruttans är det? Jag menar jag vet vad det är, men jag äger liksom ett par trasiga jumpadojjor. Ett par jeans. Resten enbart träningskläder. Och jo förresten, ett par högklackade skor som jag köpte på Din sko för X antal år sedan....Och som är använda en gång under en kvälls vinglande.Jag ska vänta med att skicka svar och fråga om jag får ta med min syster. Tills imorgon.

Någon som vet ifall detta är ett skämt? Och om inte; Vilka kommer?

Idag...

Idag ska jag in på make up store och kolla ifall jag kan ha praktik där tre dagar i veckan fram till i början av december ungefär...
Ringde dem igår och frågade, och de verkade inte helt anti trots allt. De ville träffa mig idag och prata och så, och jag hoppas verklgien att det går bra.

Och så vill jag kunggöra att det kommer nog att bli sparsamt med FOTDs nu, eftersom att den bästa kameran är knasig (den vill inte lägga in bilder på datorn), och jag ogillar den andra kameran. Den är tung och klumpig, och tar ofokuserade bilder. Men jag ska försöka att ta kort med den trots det.


Nu önskar jag Er alla en underbar dag!


Veckans bloggtema!

Jag har varit dålig på att skriva om veckans bloggtema, och även att köra de regelbundna bloggrundorna, och helgläsning!
Jag har nog bara varit lat, antar jag, men nu med veckans bloggtema så måste jag ju vara med, eftersom att det är mitt förslag som gäller.

Vecka 39 - Fakelashes
Vad har varit årets sämsta beautyköp?

Och jag vet att jag skrev i augusti att jag hade köpt Rimmels mousse ögonskuggor som var årets sämsta köp, men eftersom att jag har sålt den så känns den inte lika aktuell och störande längre!

Jag vet att förra årets sämsta beautyköp var Make up stores lösögonfranslim, jag grämer mig fortfarande över det när jag tänker på det! Hur värdelös förpackningen var!

Nåväl årets sämsta köp är nog faktiskt Lancomes Juicy tubes Marshmallow Electro.
Ett otroligt sött gloss som luktar helt underbart!
MEN! Det smakar så vedervärdigt att jag inte kan ha på mig det! Och det blir den typiska droppstensgrott-effekten när man öppnar munnen, för att det är så klibbigt.
Eftersom att jag trots allt har betalat 200 spänn för det har jag funnit användningsområden för det, om man har Mama Coco´s Lip balm under så är det inte så farligt (betalar man så mycket pengar för något ska det ju användas kan man tycka).

Det var mitt sämsta beautyköp! God afton allesammans och ha en fin kväll!

Jaha.... Då har det drabbat mig med....

Jag har fått mina första elaka kommentarer.... Jag måste erkänna att jag trodde att jag skulle ta det hårdare, och personligare. Men jag är bara lite smått irriterad, och faktiskt lite fachinerad.


josefine om Moonstruck önskade...:
du är fuuuul
23 September, 18:49  

josefine om Påfågeldrömmar:
vadå va du på maskerad elr annars är det skit fult

Det som fachinerar (vet inte ifall jag stavat ordet rätt så rätta mig gärna!), är att påfågeldrömmar, som hon kommenterat på, är ett inlägg jag skrev den 29e Juni! Alltså har människan inte bara stört sig på mig så mycket att hon lämnat en ful kommmentar och dragit, utan även kollat igenom större delen av mina inlägg för att kunna lägga ännu en ful kommentar.
Jag tar detta inte personligt, eftersom att syftet med min blogg inte är att försöka vara snygg. Hade jag trott att jag hade 100 procent manliga läsare skulle jag säkerligen vara mer inriktad på att försöka se bra ut, men det jag vill med denna blogg är att publicera mina sminkningar, och kanske inspirera andra, och att själv få inspiration från alla de underbara bloggar jag läser.

Hade jag velat vara snygg så hade jag mer troligt klätt mig i bikini, posat med putande läppar framför kameran, och sedan retuscherat bilderna till tusen, men som sagt så är det inte vad jag vill, och jag kommer absolut aldrig göra det heller.

Så kära Josefine, om du stör dig så mycket på mig att du läser den här bloggen igen, vill jag bara uppmana dig om att försöka vara lite trevligare, för det kommer man längre på här i livet. Om du inte orkar vara trevlig, så var det ändå onödigt att försöka såra mig, för det är klart att jag tog lite illa upp trots allt!
Vill du verkligen såra andra så har du förmodligen ett smärre problem att ta itu med, och jag råder dig att åtminstonde uppsöka din lokala skolkurator, så kan ni diskutera ditt problem vidare.


Med oerhört vänliga hälsningar Therése.


Ps: Jag kanske gjorde fel i att göra ett påhopp mot dig, men det struntar jag i nu....

Nattens filosofi....

Inatt när jag duschade så satt jag och tänkte och kom på att jag har alldeles för länge tänkt på mig själv nu!
Jag har inte använt meningarna komplimang, vara snäll mot någon, gör någon glad osv på evigheter!

Dagens uppdrag: Le mer än vanligt, ge någon jag inte känner en komplimang, visa en nära vän att jag uppskattar henne/honom!

Ge någon en komplimang idag!

FOTD 23 september

Emma önskade sig en grön höstmejk och här kommer den! Jag ser nu i efterhand på bild att läpparna blev helt fel, så dessa ska jag måla svagt röda sen...Jag vet att bilden ser lite komisk ut också, men jag ville ha med både de öppna och de stängda ögonen!

Bas: Matte foundation Milk från Make up store, och loose powder från Luminelle.

Kinder: De skulle vara höstiga så jag målade dem med en orange ögonskugga, men på bilden ser de mer rosa ut.... Sedan lade jag lite highligter på kindbenen. Jag använde eyedust beauty från FACE som highligter. Tog även lite i ögonvrån, men lämnade ytan under ögonbrynen matta.

Ögon: Som bas använde jag Body paint UV green från Stargazer på ögonlocket. Sedan duttade jag dit den gröna ögonskuggan ur Neon Eyes serien från Viva la diva. Drog en linje längs fransraden med Microshadow Pollution från Make up store, och målade Define-a-lash från Maybilline på fransarna!

Läppar: Lipstick Exit från Make up store
, men det blev inte bra så jag ska måla om dem i svagt röd. Det framhäver det gröna bättre!


Update:

Kolla vad mycket snyggare det blev med andra läppar! Det mörkrosa läppglanset från The sure thing paletten från Too faced! Mums vilka godis läppar!


Mejken blev kanske inte så höstig, men jag gillar den trots det! Hoppas att du fick lite inspiration Emma, trots att jag inte gjorde någon sensationell eller annorlunda sminkning....

Ha en fin dag allesammans!

Moonstruck önskade...

Moonstruck gav ett litet önskemål om att få se en svart/silvrig sotning som inspiration till julfesten! Jag måste bara beundra henne för att vara i tid!
Otroligt kul när folk önskar en sminkning eller frågar om något!

Nåväl den mejk jag körde på idag blev mer silvrig än svart, och mer nyår än jul.... Men here we go!


Det jag har använt är skuggor från 12-colors water pearl palett från Grimas. Jag äger faktiskt inga andra silvriga skuggor, och den är väldigt skön att jobba med. Man kan givetvis använda vilken silvrig som helst!

Jag tog den mörkgrå/silvriga ögonskuggan och lade den över hela ögonlocket, och suddade ut den upp mot ögonbrynet.
Sedan tog jag den skimrande vita ögonskuggan ur paletten, och målade med den ovanpå det silvriga på halva ögonlocket in mot näsan, för att få till den där verkligt metallic-känslan. Higlightade med den också, och lyste upp ögonvrån med den.

Sedan tog jag min Microshadow pollution från Make up store, och lade den otroligt försiktigt i globlinjen, och på halva ögonlocket ut från ögonen. Den är väldigt pigmenterad, så det var bara ett litet dutt med penseln, och sudda, sudda, sudda.

Svart kajal
innanför vattenlinjen och Define-a-lash på fransarna! Fyllde i ögonbrynen och tog ett persiko färgat läppglans på läpparna!Men givetvis kunde jag inte nöja mig med detta. Är det festligheter ska det synas!Jag kletade på mängder av silvrigt glitter (finns på panduro för max 20 spänn) på ena kinden, och även lite silvriga stjärnor! Det räckte inte!
Jag fick helt enkelt kleta glitter på läpparna också! Jag använde ett läppglans från The body shop som är otroligt kletigt (ni vet droppstensgrottor-när-man-öppnar-munnen-kletigt) och applicerade det över hela läpparna. Sedan fäste jag glittret på det! Svårt att få en bild att göra glitter rättvisa, men det är otroligt snyggt, men rekomenderas inte om man planerar att prata, äta, skratta.... eller öppna munnen över huvud taget! Men det är en väldigt rolig detalj om man ska showa eller så!

Ni får ursäkta den sura minen, och den flottiga hyn, men det är ju sminket som är det viktigaste trots allt!


Nu ska jag nog träna! Och tveka inte att komma med önskemål eller frågor om Ni har sådana! God kväll!

Dagens lösfrallemejk!

Jag kom nyligen att tänka på att majoriteten av mina lösögonfransar är aldrig använda, eller enbart testade, så nu kör jag på en del testsminkningar med de underbara små frallorna!!Dessa lösfrallor är från Grimas, och finns att inhandla här!

Det jag har använt annars är Sparkling beach från Make up store som bas (det är en penna)
 och kört över den med Cybershadow Crash, också från Make up store. Sedan duttade jag lite rosa skimmer under ögonbrynen, och mitt på ögonlocket. Sedan smetade jag på ett tjockt lager med Glitter Universe från make up store, och limmade fast tre swarowski kristaller i varje ögonvrå. De köpte jag på panduro för ca 85 spänn för en hel ask med olika storlekar.
Lösfrallorna gör hela looken komplett! Läppglanset är det som jag fick som välkomstpremie från FACE med Tara.

Ha en fin kväll! natti!

FOTD 21 september!

Dagens, eller snarare nattens mejk, med lösögonfransar!! ÅÅÅ vad jag älskar lösögonfransar!Dessa är Studio 54 från Make up store! Man kan inte annat än älska allt från själva frallorna, till namnet!

Annars har jag en orange ögonskugga från Make up store på kinderna, och på läpparna har jag ett läppglans från Smashbox! Under ögat har jag målat brunt med vita fläckar/streck men det syns inte så bra på bilden...

En sak bara! KÖP INTE LIMMET på make up store! Det är kanske ett bra lim, men förpackningen är så totalt värdelös att jag blir grinig bara av att tänka på det.... Jag använder lim från Grimas, som säljes i en lagom stor tub av metall. Mycket bra!


Godnatt!

Tager du, Therése Agnesson, Rebirth

Ja! Det gör jag!Jag har ägt rebirth i ungefär ett år, och varenda gång jag inte orkar komma på någon ny färgkombo, så plockar jag fram någon av FACEs eyedusts! Den här, Rebirth, är den absolut underbaraste skugga man kan tänka sig!! Med primer under skiftar den mellan brunt och grönt, på de alla underbaraste vis!

Jag skulle likna den lite vid bensin, ni vet de där fina färgskiftningarna! BIlden gör inte skuggan rättvisa, men oj vad snygg den är! Skynda er in på FACE och se själva!

Andra skuggor från FACE jag diggar är; Beauty, Consuming, och Elegant!

Ha en underbar dag!

Rymdresor och döden åt vår planet.

Någonting som för mig saknas i media, (som är duktiga på att ta upp saker annars), är rymdresor.
Jag har många starka åsikter kring rymdresor, och trots en del sökande och googlande från min sida, verkar kostnader kring rymdresor vara tämligen hemligstämplade.
Det finns alltså prisuppgifter för de som vill åka till rymden som turister, och priserna ligger (enligt pricerunner) på 692 miljoner per person för den som vill åka runt månen.

Bara i Sverige finns ca 2 miljoner barn, varav ca 200 000 lever i fattigdom, och under knappa förhållanden.
Jag har inte ens orkat skaffa uppgifter om hur många människor som skulle överleva i flera år i andra länder på dessa 692 miljoner kronorna som EN människa betalar för att få åka runt månen.


Det finns inga tillgängliga uppgifter att få tag på, om hur många miljarder dollar som USA slänger ut på rymdforskning, eller Ryssland.
Kort sagt så betalas det ut miljarders miljarder på att försöka hitta en planet som är bebolig, istället för att investera i våran egen planet.

Jag vill bara skrika rakt ut; GE UPP! Det finns ingen planet i rymden som vi kan bebo, och jakten på en kommer att ödsla ännu mer död åt den planet vi har!

Jag läste på ett ställe (flashback forum, kanske inte världens seriösaste ställe men iaf), att vid en rymdresa krävs 1000 ton bränsle bara de första tio minutrarna. Undrar hur många bilar det räcker till? Nu vet jag heller inte vad för bränsle som används i en rymdresa, men iaf.


Det vore otroligt intressant om någon journalist kunde läsa detta, och ta fram fler uppgifter och publicera i någon stor tidning, för detta är ett ämne som kräver uppmärksamhet!
Hur mycket har svarige investerat i kirunas rymdforskning?

Läs gärna hela detta inlägg, för det är otroligt viktigt!

Frukost...

Njaa nu är det väll snarare dags för kvällsmat när jag skriver detta... Men jag har roat mig kungligt idag med förberedande testsminkningar inför halloween!
Jag vet, det är jättelång tid kvar tills halloween, men jag fick sådan otrolig inspiration av att kolla in videos på youtube!

Och en o-photoshoppad bild för att Ni ska få en bättre titt på sminket;


Det jag har använt är;

Vitt fetsmink från Grimas
. Det använde jag som grund i hela ansiktet förutom runt ögonen. Kletade även på lite vitt i ögonbrynen.
Konturerna markerade jag med en lila ögonskugga, microshadow plush från Make up store, men vilken kall lila som helst går bra. Markerade ögonen med en röd ögonskugga från HM. Drog även små linjer lite här och var i ansiktet för att få till lite blodådror.
Använde en svart ögonskugga, microshadow Pollution från Make up store, för att markera lite tydligare kindbenen, och det "hålögda" nära näsan.
Sist så kletade jag på lite fejkblod från Grimas.


Nu ska jag käka kadaver till kvällsmat! Moahhaha (nej tack jag är vegetarian).

Ha en fin kväll!

Lockande mitt i hösten...

Mitt i hösten, när inte alls många naturliga dofter kommer fram, mer än lukten av svamp, och fuktig skog, så vill jag bara ha en massa underbara godluktande saker att burra ner mig i.

Den här kan nog få mig att må bättre;


SMULTRON BODY BUTTER 200g

Näringsrik Body Butter med shea- och cacaosmör samt ekologiskt odlad rapsolja återfuktar och bevarar hudens elasticitet med en unik mjukhet och doft. 100% naturlig parfym av smultron ger en upplevelse utöver det vanliga. Vitaliserande vatten från Stanna källa ingår som en viktig del i produkten. Allt förpackat i en mycket vacker och generös burk.

För dig som vill ha en Body Butter med följande egenskaper:
• Rikt återfuktande
• Hjälper till att bevara hudens elasticitet
• C-vitamin tillför näring
• Ger en mjuk och silkeslen hud

260,00 SEK


Produktbeskrivningen kopierade jag rakt av från deras hemsida och shop.
Den ser verkligen otroligt frestande ut....

Och den här tvålan får mig att vilja bryta mitt köpstopp....


SMULTRON TVÅL 200g, i vacker presentask

En underbar, extra stor tvål för hela kroppen gjord av helt naturliga ingredienser och 100% naturlig parfym. Doften av svensk sommar kommer garanterat få dig att må bra under resten av dagen . Smultron är hälsosamma, innehåller rikligt med C-vitamin och antioxidanter. Det sägs att självaste Linné regelbundet använde smultron i kurerande syfte. Tvålen levereras i en nostalgisk och vacker presentförpackning. Om du nu vill ge bort den?

95,00 SEK


Sommar.... Ååå jag längtar redan. Men jag lyckas nog hålla klickfingret i styr. Min järnvilja för köpstoppet är obeveklig. nästan.Insikt.

Jag antar att alla unga människor kommer till en punkt i livet, då de inser att man inte är något barn längre, och att det inte finns någon återvändo, ingen stödpelare, ingenting som man kan luta sig tillbaka mot.

Jag har givetvis känt det länge. Känt att jag inte är något barn. Men nu när jag står inför mitt livs mål, mina perversaste fantasier (att jobba med att kladda på smink), så känns det bara tomt.
Så länge jag kan minnas, har jag gått i skolan. Skolan har varit en del av mig, men nu står jag inför att börja jobba på allvar.

Jag ska gå i skolan fram till jul, och sedan i januari börjar alltså drömmarnas utbildningar. Sedan efter min tid där, så börjar jag jobba. Var vet jag inte, och när vet jag inte heller.
Men jag kommer att jobba. Tills jag träffar en livspartner, skaffar barn och etablerar en familj i något villa område i en liten stad någonstans. Sen viker jag mitt liv åt det liv som ska komma att forma sig till en ny människa, och en dag kommer detta hittils asiktslösa barn stå inför samma punkt som jag nu står vid.
Då man är vuxen. Kanske inte på alla punkter, kanske inte helt och hållet. Men när man inser att det är dags att både röra på sig, och att etablera sig.

Deprimerande eller upplyftande? jag vet inte. Jag ska sova nu men ha det jättefint allesammans! God natt!

EOTD16 september!

Dagens ögonmejk!Det blev nästan i regnbågens färger, det enda som fattas är rött.

Började med att kleta på eyeprimer tinted, över hela ögonlocket och under ögat. Sedan applicerade jag Yellow chrome från MAC på två tredjedelar av ögat från näshållet och ut. kletade även på yellow chrome en bit upp mot brynen, och i ögonvrån in mot näsan.
Sedan applicerade jag Microshadow City jungle (en grönblå skugga) på en tredjedel av ögonlocket precis mitt på ögonlocket. Jag brukar mäta en tredjedel av ögat med min iris. så långt som den sträcker sig är ungefär en tredjedel (iaf av mitt öga). Resultaten av blågrön plus gul är en underbart varm  ljusgrön ton, som jag bara är helt förtjust i.
Sedan längst ut mot tinningarna har jag använt cybershadow crash från Make up store.
Under ögat tog jag en kall lila och sedan kletade jag på Define-a-lash från Maybilline!
Ögonbryna fyllde jag i med en ögonskugga som drar åt det röda hållet.

Färgerna kanske inte är så bra återgivna på bilden men det får väll duga!

God afton!

Välkommen Jula väskan!

Välkommen till familjen JULA väskan!

Jag köpte min lilla vackra väska i måndags på JULA på marieberg. Egentligen har jag ju sminkköpstopp, men detta är ju inte smink, inte sant?Den är så fin! 375 kronor för en väska som skulle ha kostat över tusen spänn i vilken sminkaffär som helst!
Jag tänker inte visa innehållet, för det är inte särskilt glamouröst. Jag proppade ner allt sminkpyssel där. Glitter och stenar och fjädrar... Och sånt skit.

Fin fint!

Mariart!

Jag var som sagt var i Stockholm i dag och pratade med rektorn för Mariart school of make up!
Min mamma körde mig dit och vi kom in till stan ca en timma för tidigt, så vi satte oss för att fika.
Jag åt en bulle, min kära mor åt en bulle och drack kaffe. det hela gick på 75 spänn! Helt otroligt! Det får man ju en gigantisk buffé för, inte ens på lunchtid, utan efter lunch! På en kina restaurang till och med!Nåväl efter den svidande historien så gick vi för att träffa Maria Nyström, en mycket energisk, trevlig tjej som är rektor för skolan! Jag fick även träffa huvudläraren för utbildningen i Arvika, Barbro. Hon verkadeverkligen duktig och kompetent!

Maria berättade om utbildningen, jag fick titta på lokalerna och ställa frågor och så. Jag tycker det verkar väldigt bra, och seriöst!
Jag har bestämt mig; Jag ska gå i arvika i januari på utblindningen!

Då hoppas jag bara att lånet beviljas....
Ser fram emot att få kunna jobba med smink hela dagarna!! IIhhh extas jag drömmer!

Ha en fin kväll nu allesammans! Natti!

Ännu en FOTD 14 september!

Jaa jag ville testa en sminkning tills imorgon, eftersom att jag ska in till stockholm då. Jag ska titta på en utbildning till make up artist faktiskt, och se ifall jag vill gå den. Skolan heter Mariart School of makeup and hair. Här finns hemsidan!

Givetvis vill jag inte komma in där lite halvsminkad, utan vill ha något ganska fint, lekfullt, men inte alltför skrämmande.Bas: Matte foundation milk från Make up store, loos powder från Luminelle.

Kinder: Cybershadow babydoll från Make up store har jag använt sparsamt med på "äpplena" när jag log.

Ögon: Eyeprimer tinted från Make up store först över hela ögonlocket, sedan den härligt intensiva bronziga skuggan från Pierre rene, nr 38, på en tredjedel av locket in mot näsan och en tredjedel ut mot tinningarna, och sedan suddade jag den uppåt utåt. På mitten av ögonlocket har jag Magical Mystery ur Neon eyes serien från Viva la diva. Den har jag även dragit med lite lätt i halva globlinjen in mot ögat.
Fyllde i ögonbrynen och har sedan förut idag Define-a-lash från Maybilline på fransarna!

Läppar: Jag målade konturerna av läpparna med Easy cover blue från Make up store och fäste det med puder. Sedan målade jag nya linjer innanför läpparna som en liten pussmun med ett lilarött läppstift från Viva la diva, och fäste det med puder. Sedan målade jag på ännu ett lager av läppstift, och läppglans bara över de "nya" läpparna.

På naglarna har jag Depend nr 132!


Nu ska jag sova, klockan är snart ett på natten, God natt!

Ps: Jag kommer INTE att ha de där läpparna imorgon! Jag ville bara leka lite extra idag!

Ändrade mig... FOTD 14 september!

Haha! Jag ändrade mig och tog bort den tidigare mejken... Det var tänkt att jag bara skulle till min syrra idag, så jag brydde mig inte om att det blev en lite hård mejk, men nu ska min pojkvän komma snart så jag lade en ny, lite naturligare mejk. Tog bara bort ögonskuggan och lade om den, och det blev väldigt fint tycker jag!


 
Det blev bara en ljust skimrande vit ögonskugga, och en ljusbrun skugga i globlinjen! Fyllde inte i ögonbrynen, Och tog på lipstick exit från Make up store!

FOTD 14 september!

Idag bjuder jag på en riktigt ful grimas, för jag kände att jag inte orkade fotta seriöst.Bas: matte foundation milk från make up store, loose powder från luminelle.

Kinder: Ett rouge från Luminelle.

Ögon: Eyeprimer tinted från Make up store som bas, Sedan har jag använt Bella il Fiore paletten Princess, färgerna Mamma mia, celebrate och call me. Fyllt i brynen och kletat på Define-a-lash från Maybilline. Sen lite svart kajal.

Läppar; Läppglanset från FACE som jag fick som premie för att jag började premunerera på Tara.


Senare kommer troligtvis en annan FOTD för jag känner mig kreativ idag! Ha en fin dag! Kram på er alla!

Vilket skämt!

Jaha i fredag kom det där läppglanset som jag beställde från nelly.com men som inte kom.
Jag öppnade paketet och bara tänkte; vad är det här för skämt? Jag kanske är negativ, och snål, men jag trodde faktiskt att läppglanset/krämrouget skulle vara lite större.
Det känns lite konstigt att ha betalat 125 spänn plus frakt för en sådan liten grej...Det är alltså ett läppglans i ena änden, som luktar otroligt mycket av sådana där chokladljus som ger en så mycket huvudvärk i prydnadsaffärer, men förutom lukten så var det väldigt sött! Rosa med glitter i. Tyvärr kommer lukten att hindra mig från att använda läppglanset igen. NÅGONSIN. Jag är väldigt känslig för sådana starka dofter som känns nästan kvävande.
I andra änden är det ett krämrouge som är mörkt brunt. Min första tanke var att det kommer räcka till ca tre appliceringar, men jag bara tog en liten dutt av rouget och voila! Otroligt drygt, den där lilla droppen blev tillochmed för mycket för min kind! Det lade sig otroligt skirt och vackert, såg ut som om jag hade naturligt rosiga kinder! Ingen extra glans, såg inte pudrigt eller kladdigt ut! Detta krämrouge kommer jag använda igen och igen och igen.....

Men om det var värt det till det priset...? Den lilla förpackningen...? Nja det tror jag verkligen inte. Kanske om läppglanset bara hade haft en svag choklad doft så....

Nåväl nu skall jag spatsera till sängen!
Godnatt gott folk och jag önskar Er alla en massa fina drömmar!

Utmanad!

Alla i bloggar är nu utmanade av Helena på Lipglossbitch!

Utmanaingen lyder; Vilken produkt representerar dig bäst, ditt liv och varför?

Mitt svar är tveksamt. Jusst nu tränar jag så mycket så hela dagarna är det mest mjukisbyxor, sport bh, foundation och puder som gäller. Så jag väljer då sport bhn!

Sportbhn är inte en beauty produkt, eller? Joho då säger jag! Utan den skulle jag ha hoppat mina tuttar ner till knäna!
Så älskade sportbh; Du representerar mitt liv jusst nu!


Nu blir det sovdags! Godnatt!


Gammalt smink som du inte har hjärta att slänga?

Jag har en del gammalt smink som jag inte har hjärta att slänga, men inte vågar använda för att det är för gammalt, eller slut. Tex Gamla Lipsmackers som luktar helt underbart och nostalgiskt, eller som i detta fall olika make up store favoriter!


Det ska bli en tavla! Jag har använt;

* En kartongbit (i detta fall från en platta öl)
* Två gamla ramar i guld från typ Ikea.
* Mitt gamla smink
* Ett gammalt linne i krossad plysh.
* Glitter
* Lim
* Sax
* Spets
* En SchablonOch detta är tavlan när den var klar! Bara att klistra på allt och hänga upp på väggen!
Silverglitter stjärnan gjorde jag genom att använda lim inuti schablonen och sedan häva på mängder av glitter!
Kostnad jusst nu; 0 Kronor!
Allt hade jag redan hemma, och det går att göra vad som helst av det man har hemma!

Hoppas att någon blev inspirerad av det här, och att ni sätter full fräs och sparar gamla fina sminkförpackningar till tavel-bruk!

Nu ska jag hälsa på min ena syster! God eftermiddag!

EOTD 12 september!

Dagens mejk! Jag är helt insnöad på UV smink och en massa färger så Ni får ta emot mina djupaste ursäkter och blunda om Ni är trötta på lysande smink!Jag har använt mig av fyra färger. Den gröna, som är UV body paint green från Stargazer, Den rosa, som är UV body paint Pink från Stargazer, Den blå, som är eyeshadow blue från Stargazer, och den orangea, som är Alarming från FACE.

Jag har även använt mig av pollution från Make up store, för att dra de svarta linjerna, och Define-a-lash från Maybilline, för att fixa fransarna! Plus lite fantasi så klart!

För att göra stjärnan klistrade jag dit en sån där julstjärna i guldigt papper, ni vet. Sen målade jag bara runt den och tog bort den!
Och det här är det ena ögat från sidan. Jag tog inspirationen ifrån Youtube, men kan inte hitta den specifika videon jusst nu...

Ha en fin dag!

Vad gör alfons åberg?

Tanken slog mig idag, vad gör Alfons Åberg när han är vuxen. Om man tänker bort att han bara är en tecknad pojke, så vad gör han? Har han blivigt vuxen nu? Vad jobbar han med? Vilka val gjorde han i livet? Har han någon livspartner? Vad hände med Mollgan?Kanske är det bara trötthet som slagit mig, men det vore kul att höra vad NI tycker och tror att han gör idag, som vuxen (och så bortser vi då från att han är tecknad)!

Godnatt!

Lista!

Jag är nog inte så intressant att läsa om men jag gillar ändå såna här listor! Denna är snodd av Sminkan och Badbomben!

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Jag är så slarvig, har inte ens någon nyckelknippa....


Vilken svordom använder du mest? Faaaa-aaan när något går snett. Typ om mascaran bara inte vill en viktig dag.

Äger du en iPod? Oj oj jag vet knappt vad det är... Det är väll ungefär samma sak som en mp3? Oj oj....

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag vill vara framför kameran så länge det är oseriöst, typ fula grimaser på fester och sånt.... När det kommer tillseriösa saker så håller jag mig nog undan....

Vilken var den senaste filmen du såg? Pirats creek tror jag att den hette.

Har några av dina vänner barn? Nej inga nära vänner....

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Körkort, bil, make up artist utbildning, hus och en massa smink!

Har någon någonsin kallat dig lat? I princip alla lärare....

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Vanlig....

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? öööh... ingen aning jag har inte råd att åka på sådana lustigheter. höhö.

Hur många syskon har du? Två äldre systrar!

Äger du några band t-shirts? Ja jag äger faktiskt en linkin park tröja... Det bandet gillade jag starkt för några år sedan....

När flög du senast? Jag tror det var hem från paris för ungefär fyra år sedan....

Läser du för skojs skull? O ja! Jag kan inte somna om jag inte får läsa lite först!

Pratar du några andra språk? Räknas kass engelska?

Har du en stationär dator eller en laptop? EN container-liknande sak på golvet.

Vad har du med dig in på bion? För hoppningsvis en snäll kille som kommer att hålla min hand hela tiden.... Annars är ju faktiskt popkorn ganska viktigt!

Har du en blogg? Oooh ja.

Vilken är din favoritdrink?  Ingen aning har inte börjat gå på krogen än... På fester dricker jag bara cider...

Äter du frukost dagligen? Frukost är ju det viktigaste målet på dagen, så ja!

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Stundvis fullproppat, stundvis blankt.

Vilken är din favoritfrukt? klementiner som inte smakar besprutning... dock svårt att hitta sådana i dessa dagar... Annars är det nog grapefrukt!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Egentligen inte. Jag bryr mig om mängden hårt fett. Sådant som inte smälter vid rumstemperatur.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Njaa.... Sådär... Är väll ingen mästare i stavning, men det stör mig när folk skriver fel och konstigt hela tiden.

Vad var det senaste du åt? Makaroner och sojakorv.

Gillar du senap? Nej fy skruttans!

Har du någonsin köpt något från eBay? Nej har inte gjort det... är förbannat sugen på att köpa någon billig palett men har inte kommit till skott än......

Skulle du säga att du är trendig? Nej verkligen inte. Jag hakar på trender när de är skrikiga i färgerna, eller färgglada på något sett. Men jag köper sällan nya kläder....

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Äter inte kött men jag tror inte jag skulle få dåligt samvete om jag åt kött.... Djuren i sverige behandlas ganska bra, jag tycker bara inte att kött är gott!


Ha en fin kväll! Natti!

Veckans blogg tema v. 37!

Har varit dålig på att skriva om veckans bloggtema, men nu kör jag!

Vecka 37 (start måndag 8 sep)
Vad tänker du köpa ur höstens alla kollektioner (om något)? - Sublim

Jag tror inte att jag kommer att köpa NÅGONTING av höstens kollektioner! Jag har nämligen lagt ett sminkköpstopp på mig själv, fram till den 25 oktober!
Men jag är bra lockad av MACs kollektion Cult of Cherry... Sedan verkar ju Too faceds kollektion Smokey mirrors ganska läckra också!

Nej jag väntar med smink shopping tills skönhetsmässan i oktober!

EOTD 9 september!

Dagens ögonmejk!Först målade jag med vit kajal innanför fransraden, och sen pressade jag på Alarming från FACE ovanpå den vita kajalen så att det blev oranget och härligt! Sedan målade jag med Sparkling beach från Make up store under ögat, tog på en skimrande vit/beige ögonskugga över hela ögonlocket, och målade sedan trianglar med UV body paint pink från Stargazer i globlinjen utmot tinningarna. Fyllde i brynen och kletade på Define-a-lash från Maybilline!
En enkel men färgglad mejk!

Ha en fin tisdag allesammans!

Tack Sublimt!

Jag vann ju en tävling hoss gulliga Sublimt och i fredags kom paketet! Först idag var jag hemma (har varit hoss den sötaste pojken i helgen!!), och öppnade till min förtjusning paketet!Miracle touch creamy blush från Max factor och en eyeliner från samma märke!

Mitt första intryck är att detta verkligen är höstsmink! Älskar rouget, som jag applicerar med svamp istället för fingrarna.
Det ger en helt underbar "Nyss haft sex" look som är väldigt romantisk tycker jag!
Eyelinern är mörkt grå, och jag tror nog att den skulle vara fantastisk till en varm höstgul ögonskugga!

Me like! Så tack Sublimt!


FOTD 8 september

Idag kände jag för något guldigt, lyxigt, med inspiration från catwalken!


Bas: Matte foundation milk och loose powder från luminelle.

Kinder: Rouget frå The sure thing paletten från Too faced.

Ögon: Eyeprimer tinted från Make up store över hela ögonlocket. Sedan applicerade jag Funkytown ur Princess paletten från Bella il Fiore över hela den rörliga delen av ögonlocket och suddade den uppåt utåt. Jag lade Mamma mia, ur samma palett, som highligt på brynbenet och tonade ut skarvarna på de båda skuggorna in i varandra.
Sedan använde jag Eyedust carat från Make up store på halva ögonlocket in mot näsan, och ner under ögat en bit.
Innanför den nedre fransraden lade jag en brun kajal från HM och lade på Funkytown ovanpå och nedanför det.
Sedan duttade jag svagt med Microshadow pollution från MUS i utkanten av ögonlocket ut mot tinningarna.
Fyllde i ögonbrynen och kletade på Define-a-lash från Maybilline. Puh. Det blev mycket om ögonen.

På läpparna har jag:
det rosa läppglanset från The sure thing paletten från Too faced, och Status Gloss private jet från Too Faced ovanpå.


Vet att jag har varit dålig med uppdatering, det ska skärpas nu.

Ha en underbar kväll! God afton!

EOTD 5 september!

Dagens mejk blev orange och rosa!Eyeprimer tinted från Make up store kletade jag först över hela ögonlocket. Sedan tryckte jag på Alarming från FACE, och avslutade med UV body paint Pink från Stargazer över halva ögonlocket ut mot tinningarna.
På fransarna har jag Define-a-lash från Maybilline!

I kväll ska jag till min urgulliga pojkvän, och han har en UV lampa i sin lägenhet... Jag ska försöka fotta denna mejk i UV ljus, om jag kommer ihåg. Mitt minne är som ett såll!
Men nu önskar jag Er alla en underbar fredag!

Kram!

Fredagsmorgon....

Så här ser jag ut på fredagsmorgonar!
Blåa svullna ringar under ögonen.... Jättefina finnar som jag denna gång inte retuscherat bort....Nyduschad, så håret är blött, inte flott!

Sen kommer en EOTD!

Tack creme-idiot!

Idag kom ett gulligt paket från Creme-idiot!

Hon hade kommit ihåg att jag någon gång skrivigt att jag har letat som en galning efter det där blåa Depend nagellacket som är holografiskt och hade köpt det åt mig! Tack snälla gulliga Mona/ creme-idiot!

Med var ett mycket rörande brev som fick mina ögon att tåras, och de gör det bara nu när jag tänker på brevet. Det var många fina ord om min blogg, och det är otroligt kul!
Jag hade nog aldrig trott när jag startade den här bloggen att den skulle vara uppskattad, svensk som man är så tänker man ju, jag är inte ett dugg intressant, men det är otroligt fint att få respons som visar att man duger!


I dagsljus;I lampljus med blixt;Och i den lilla snutt sol som tittade fram!


Jag bara älskar det här lacket!! Jag fruktar den dag då det tar slut, för jag tror inte det finns i tråkiga örebro!

Ha en fin torsdagskväll! Kram på er alla!
Anti-finn tips!

Jag har några bra råd för att undvika finnar;

* Ha korta naglar. Med långa naglar samlas bakterier. Eller använd en nagelborste när du varit på toa (jag har aldrig köpt någon utan använder en tandborste istället).

* ta inte i handtag, på lysknapper, på räcken i trappor mm med bara händerna. Försök att dra ner en ärm eller något när du tar i saker. Visst de städar men tänk i allefall på alla bakterier! Som du sedan kliar dig på näsan och så frodas de små liven på din hy!

* Tvätta inte för ofta! Tvätta inte ansiktet mer än en gång om dagen. Om man tvättar mer så blir huden uttorkad och då producerar huden mer fett (finnar).

* Photoshoppa! Jag tar bort finnar med punktlagningspenseln, tyvärr. Några bilder jag visar är helt oredigerade, enbart beskärda, men vissa dagar då jag får en extra stor finne så redigerar jag bort den i photoshop! Tråkigt nog....

Mina råd för att dölja de finnar man trots allt har;

* Pilla inte!

* Täck med en ganska hård concealer. En flytande concealer passar till ringar under ögonen, men en hård är perfa till finnarna!


Antagligen så visste de flesta redan detta, men utifall någon inte visste så.... skrev jag detta!
Skriv gärne en kommentar om Ni tyckte detta var kränkande simpelt/felaktikt.... Eller om någon hade nytta av det?
Skriv gärna en liten rad!

EOTD 3 September!

Jag startade på en naturlig mejk idag och hade den hela dagen, tills jag kom hem med Twinkel shadow Arabian från Make up store, som bara måste testas så klart!


Vet att jag ser lite hängig ut, men det är strunt samma, det är ju glitterskuggan ni ska titta på! Jag körde först på handen för att kolla vilken ögonskugga som jag skulle ha under som framhävde Arabian mest, och resultatet blev pollution från Make up store! Så det belv en VÄLDIGT hård sotning (okej då jag erkänner, jag BLEV inspirerad av tidningen från Make up store!). Ovanpå denna hårda mejk så lade jag ett tjockt lager med Arabian och jäklar vad snyggt det blev! Det var svårt att få med glittret på bilden, men den ger en något sånär bra bild på hur mycket den glittrar. Och jag ÄLSKAR glitter.

Ha en bra dag!

Shopping på make up store!

Jag lovar mig själv att inte spendera mer än tvåhundra kronor där inne.... Varje gång tänker jag så, och ändå spräcks budgeten obarmhärtligt efter ett besök där!


Ändå gick det här kalaset bara på 239 kronor! Varför? Jo för att cybershadow(en) fick jag med genom att bli medlem! Kostar 100 kronor per år och ger 10 eller 20 procents rabatt (kommer inte riktigt ihåg vilket av dem), och det kommer jag tjäna in SNABBT! Jag shoppar på make up store så ofta som min budget tillåter mig.... Var inte riktigt förtjust i den här säsongens katalog, det var väldigt mycket goth stil i den, och det är inspirerande, men jag hade gärna sett mer variation ändå!

Paket!

Igår kom ett paket med min välkomstpremie från tidningen Tara som jag började prenumerera på enbart för premiernas skull!


Tadaaa! En söt necesär (osäker på stavningen), en jättefin  ögonskugga som är ljust vit med guldigt skimmer i, ett läppglans som är helt okej, och en conealer som jag faktiskt fastnade starkt för, inte som concealer utan som foundation!
Den är skir och ser naturlig ut, men täcker inte alls varken mina finnar, eller mina ringar! Men den är väldigt dryg och jag behöver bara några duttar på ansiktet, för att sedan släta ut med svampen, och titta! Naturligt fräscht!
Me like!

FOTD 2a september!

IDag körde jag en enkel mejk!Bas: Matte foundation Milk från Make up store och loose powder från Luminelle.

Kinder: Ett brunt solpuder från HM
använde jag för att markera kindbenen, och sedan applicerade jag lite rosa rouge på äpplena!

Ögon: Eyeprimer tinted över hela ögonlocket, sedan Yellow Chrome från MAC ovanpå eyeprimern. Sedan applicerade jag lite Alarming från FACE över halva ögonlocket ut mot tinningarna och suddade in det på ögonlocket.
Längs franslinjen målade jag med Pollution från Make up store, och fransarna definerade jag med Define-a-lash från Maybilline!

Läppar: Mama coco´s Real balm Vanilla som grund, sedan svepte jag ett lätt lager med Lipstick exit från Make up store och avslutade med Star lips marbella från Make up store!

Det var dagens mejk, gott folk! Nu väntar en lång dag för mig. Ha det bra!

Oj oj oj!

Varför har jag aldrig testat att kamma ögonbrynen neråt och sedan fylla i dem, förns nu?
Det blev ju världens snyggaste bryn utan minsta ansträngning!! Det har man ju läst i alla sminkmanualer i alla tider, och först idag så testade jag det, med lovande resultat!

Mycket trevligt!

FOTD 1 September!

Jag inleder september med en lite roligare klassiker!


Bas: Jag använde min easy cover blue från Make up store som bas idag, och fäste den med loose powder från Luminelle.

Kinder:
Ett solpuder från HM drog jag över kinderna och pannan för att idag är det kanske sista solskenet innan hösten... Vem vet?

Ögon: Microshadow white
över hela ögonlocket, sedan använde jag en bit nät tyg (gamla nätstrumpbyxor går också bra) och satte för ögonen. Sedan blötte jag en svamp och drog den i microshadow City Jungle från Make up Store, och duttade svampen ovanpå tyget. Sedan var det bara att ta bort tyget och Voila! Prickiga ögonlock!
Sedan fyllde jag i ögonbryna, Målade ett tjockt lager med microshadow Pollution från MUS längs fransraden, och målade på Define-a-lash från Maybilline på fransarna!
Under ögat målade jag en linje med Microshadow Xocoatl från Make up store, och en metallic färg i ögonvrån in mot näsan. Sedan avslutade jag med svart kajal innanför vattenlinjen!

Ha en fin måndag!

RSS 2.0