Sminkad vs osminkad!

Idag fick jag lust att göra ena halvan av ansiktet sminkat, och behålla den andra halvan osminkad, bara för att se skillnaden och lära mig lite om min symmetri i ansiktet!

Olyckligtvis så råkar jag emellanåt finna det omöjligt att vara seriös på kort...


Men en bild på skuggningen kan ju bli seriös åtminsonde!


Bas: Jag smetade ut Collistar Silk Effect nummer 0 och 2 i halva fejset, den är lite för mörk på vissa ställen som synes, men det får göra sak samma i den ekonomiska situation jag nu befinner mig i... Man får ta det man har!
Sedan pudrade jag med ett löst puder under ögat och på ögonlocket (ytterst tunt), och där var basen klar!

Ögon: På ögonen började jag med att lägga en mörkgrå matt ögonskugga på den rörliga delen av ögonlocket, den jag använde är faktiskt en brynskugga från EMITE som heter Carchoal eller något i den stilen...
Sedan svepte jag en brun ögonskugga i globlinjen för att jämna ut kanterna, och la den även under ögat.
Eyepencil Darkest shadow fick ligga innanför franslinjen och ovanpå locket, och den fäste jag med Microshadow Pollution. Båda är från Make up store, liksom Microshadow White som fick vara highlighter idag!
Avslutningsvis på ögondelen kletade jag dit lite Define-a-lash Volume från Maybilline, och fyllde i ögonbrynen!

Läppar: På läpparna smetade jag på lite läppglans ur The sure thing paletten från Too Faced!


Helt off topic så hamnade jag på en intressant blogg idag (nej tyvärr, det är ingen sminkblogg!) där jag fick reda på att sistonde och åtminstonde egentligen heter sistone och åtminstone! Där fick jag en smäll på kinden av överraskning!

Ha det fint!

Visitkort!

Jippie! För någon dag sen fick jag hem mina visitkort i brevlådan! Hur snygga som helst blev de!De ser riktigt proffsiga ut! Beställde dem från Vistaprint!

Boktips!

Min förkärlek för böcker är verkligen enorm, men böcker är allt som oftast inte till för de som inte har världens bästa ekonomi... Därför är jag överlycklig att bibliotek finns!
Ibland besöker jag Örebros bibliotek, och så fort jag kommer in där så känns det som om möjligheterna är oändliga! Det finns så många böcker, och det finns böcker om nästan allt! Ibland spenderar jag timmar till att plocka i hyllorna, leta speciella böcker, eller bara titta ifall det finns något intressant ämne man kan lära sig om!

Helt otroligt nog så finns faktiskt ganska så många böcker om smink också! Jag skulle vilja rekommendera några som jag lånade sist.

STAGE MAKE-UP step-by-step, av Rosemarie Swinfeld


Detta är en bok på lättfattlig engelska om teatersmink, men jag tror att även de som vill läsa om skönhetssmink kan hitta några tips här! Den kan vid första anblick tyckas vara lite föråldrad och omodern, men denna är verkligen en guldklimp! 1995 utgavs denna för första gången, alltså 14 år sedan, men trots detta så måste jag tycka att den är högaktuell i många avseenden!
Det finns många fina bilder med steg för steg visat både på bilderna och i texten. Boken är lätt att bläddra igenom, och har tydliga avsnitt med klara förklaringar om hur man bla sätter dit lösmustach, hur scenbelysningen påverkar olika färger i smink, och även grundteknikerna när man applicerar en makeup. Jag gillar speciellt avsnitten som visar var man brukar lägga shade, highlight och rouge!

En solklar bok som jag absolut kommer låna igen, och när tiden är kommen (alltså när jag har pengar om tio år eller så) så kommer jag att köpa denna förträffliga bok!MODERN TEATERMASKERING, av Lena Strandmark


Den här boken tyckte jag först verkade lite tråkig när jag började läsa den... Den är skriven på ett nästan poetiskt sätt, och den som bara vill veta hur man applicerar smink bör nog inte läsa den. Däremot så blev jag helt fast i den när jag kom in i den, och gick runt i en hel dag med näsan rakt i boken. Den beskriver samhällets sätt att se på makeup genom århundranden, och även hur samhället har påverkat scenens makeup.
Den är rakt igenom en bok om teatersmink på psykologisk nivå, så för mig var den jätteintressant, men för de som vill hålla sig till skönhetssmink tror jag inte den är att rekomendera.


Smink & Mask, av Eva Lindgren


Även denna bok är inriktad på teatersmink, och utgavs 1986 för första gången. Bilderna i boken är nog det enda som jag tycker antyder årtalet, annars är innehållet tidslöst! När jag läste den här boken fick jag många aha-upplevelser, eftersom den är så tydlig med både informationsmatrial, och många föreslagna övningar man kan göra.
Den har en studieplan för studiecirklar längst bak i boken, och innehåller otroligt mycket värdefull information!
Det står mycket om föråldring, anatomi, och även om hur man gör en avgjutning av ett ansikte!

Jag tror att även de som inte är så mycket inne på teatersmink kan finna intressanta saker i den här boken!


SKÖNHET -till vilket pris?, av Rita Stiens

Ibland undrar jag ifall jag verkligen borde ha läst den här boken...
Den är skriven på svenska om ingridienser i vår kosmetika, och har ett råvaruindex på 65 sidor som innehåller de flesta ingridienser som man stöter på i kosmetika. Boken är helt klart läsvärd och hyllar naturkosmetiken...

Efter att ha läst den har jag verkligen tänkt till, och jag tvekar när jag använder många produter... Läs den! Det är nog det jag kan säga!Bilderna har jag lånat från ginza.se, maskdersign.se, dancing-times.co.uk och vitavera.se.


Jag bör även tillägga att på bibliotek finns det två hyllor med sminkböcker. Qcd är hyllan med skönhetssmink, och brukar vara inträngd på något undangömt ställe, och Ik innehar böcker om teatersmink och brukar vara i närheten av filmavdelningen.

Jag önskar Er en trevlig vistelse på bibblan, och ha en fin fredag!

Depottade lite skuggor igår....

Igår läste jag SminkJantes artikel om Depotting av skuggor från Make up store! Givetvis var jag tvungen att testa, och kastade mig ut på altanen med skuggor, ljus och diverse redskap!

Så här blev resultatet;


Skuggorna satte jag i en palett från Mariart, jag tror att det är samma som de som säljs på FACE (och på de ställen som har sådan här paletter)...
Nedersta raden till vänster är Microshadow White från Make up store, väl använd! Sedan har vi Vanilla från .Färg, och efter den kommer Gräddkola och Russin. Även dessa från .Färg!

Översta raden börjar med Microshadow Leaf från Make up store, och sedan kommer Lindblomma från .Färg.

Jag tycker nog att Make up stores ögonskuggor var lättare att depotta än de andra, för de andra hade en tendens att gå sönder vid minsta lilla rörelse... Jag kan nog erkänna att jag tyckte hela proceduren var lite läskig, tänk om alla hade gått sönder?! Då har jag ju bara jättemånga andra kvar (hemska tanke)! Men det var roligt att testa, även om jag nog kommer att köpa refills i fortsättningen!


Och på tal om ingenting så har jag uppdaterat min länklista, men är det någon som jag har missat så kan Ni väl bara skicka en bomb på posten, alternativt lämna en kommentar! Trevlig kväll önskar jag alla!

EOTD 22 Juni!

Här kommer dagens ögonmejk! Dagen startade med att jag vaknade full av energi, sminkglädje och inspiration, och då är det ju bara fantastiskt att sätta sig framför alla ögonskuggor och pilla!Jag började med att lägga concealer runt ögonen, jag använde Collistar Lifting Effect Concealer, nummer 1, och sedan fixerade jag den med lite transparent puder. Sedan kletade jag på det gröna längst in, som är Stargazer UV body paint Green,det blev inte så jämt men det får man leva med helt enkelt!
Efter det chockgröna smetade jag på en eye base från EMITE, och på den lade jag Alarming från FACE (den orangea),  och Aqua Aura från EMITE (den mörkblå). Dessa duttade jag även dit under ögat, och tonade sedan ut den mörkblå ut i en ljusblå skugga!
Efter skuggproceduren använde jag en kakeyeliner och en väldigt tunn pensel för att få till eyelinerstrecket och vingen! Efter ett tjockt lager av Define-a-lash Volume från Maybilline, två lösfransar (sönderklippta bitar från ett par som är enormt långa), och ifyllda ögonbryn var mejken klar!

Måste även passa på och tipsa om en satirisk sida med påhittade nyheter för den som tycker det är roligt, jag satt igår och fnissade så tårarna rann!

Midsommarens smink!

Här kommer en bild på den sminkning jag hade på midsommar... Eller ja, bilden tog jag faktiskt dagen innan, då jag kom på kombinationen, men sminkningen var den sammapå midsommar!Grund: Jag började med att lägga en grund med foundation, jag har lite smått börjat använt Collistar Silk Effect nummer 0, fast jag vet inte riktigt än vad jag tycker om denna! Sedan lade jag ett löst puder på nödvändiga ställen (under ögonen, på näsan, pannan och hakan).

Ögon: På ögonen startade jag med att lägga två olika kajalpennor från Make up store, Green Card på två tredjedelar av ögat in mot näsan, och Violet Storm på den restrerande delen. På en tredjedel av ögat in mot näsan, ovanpå Green Card, lade jag en lös skugga från MIST som heter Frost Star. Den ser ut att vara vit i burken, men slår åt blått på huden... Sedan lade jag en annan lös skugga på mitten av locket, Rebirth från FACE! Den är supersnygg till allt, och med lite olika grunder så ger den lite olika reflektioner! Längst ut på ögonlocket ovanpå Violet Storm, så duttade jag dit Elegant, en annan lös skugga från FACE! Sedan gjorde jag likadant under ögat, och kletade på lite mascara i form av Define-a-lash Volume från Maybilline! Den mascaran älskar jag redan efter en vecka!
Ögonbrynen fyllde jag i med Peggy Sages Eyebrow Pencil, färgens namn har jag nog vässat bort tyvärr...

Ögonsminkningen höll hela midsommar aftonen, från det att jag målade på den klockan tio på morgonen, till det att jag tvättade bort sminket klockan två på natten! Troligen beror detta på grunden av Make up stores mjuka kajalpennor! De håller nästan för bra ibland (förutsatt att man har skugga på dem!)...

Hoppas att alla hade en förträfflig midsommar afton!

En fin överraskning!

I söndags när jag kom hem till min pojkvän blev jag överlycklig! Han hade snickrat ihop en liten sminkhörna till mig!

Det var det näst finaste någon kille någonsin gjort för mig, det finaste var nog när han skrev en sång om mig precis när vi hade träffats!

Så här fint hade han fixat för mitt smink;

Jättesuddig bild, jag vet... Men det var det bästa jag kunde uppbåda!


Ha en trevlig torsdags afton mina damer och herrar!

Pimpa sminket!

En lite rolig sak man kan göra när man inte har något bättre för sig är att pimpa sminket lite grann...

Tråkiga förpackningar blir lite roligare och personligare med lite dekorationer på, så för ett tag sen så pimpade jag några av mina sminkpryttlar!Foundation flaskan innehåller Matte Foundation Milk från Make up store, och är prydd med klistermärken från Panduro! Det chicka pudret är en puderfoundation från Grimas. Innan den stora Pimpningen med jättestort P så var den nästintill pinsam att promenera runt med... Nu är den vacker som bara pimpade saker kan vara! Strazzet är egentligen klisterstenar att sätta på mobilen. Mascaran är en Touch up mascara från Make up store! Lite rosa strazz gör den mycket mer fröjdsam att se på!

Ännu en bild på mascaran;Så sätt igång och pimpa Era ärade förpackningar!

Lite bilder...

Här kommer lite av bilderna som tagits av min kamera under bloggpausen! Och jag vill tacka för det varma välkommnande jag fick, jag blev jätteglad! Med en smygstart hade jag fått räkna med att det skulle ta flera veckor innan någon råkade droppa in på min sida igen...! Så tack!

En eotd som jag bar upp på valborg!

Syns väldigt dåligt, men jag började  med att kleta på eyeprimer tinted från Make up store. Sedan duttade jag på en orangerosa ögonskugga i globlinjen. Märket heter .Färg och namnet den bär är Aprikos. Denna skugga är faktiskt en av mina nuvarande absoluta favoriter... Totalt underbar både som rouge och som ögonskugga på min bleka hy!
Efter att ha lagt den aprikosfärgade skuggan kletade jag på ett ganska tunt lager med Pollution, svart ögonskugga från Makeup store. Denna tonades och suddades ut i flera minuter... Sedan varvade jag lite med att lägga dessa två skuggor tills jag blev nöjd... Mascaran är Diorshow Blackout, kajalen Darkest Shadow från MUS, och brynet har jag fyllt i med en brynpenna från Peggy Sage!

Sedan kommer en mejk jag gjorde i skolan när jag inte hade någon modell att sminka! Temat var Goth, och jag körde fullt ut!

På denna sminkning så täckte jag över ögonbrynen, och målade som vanligt en foundation över dem. Puder i mängder, och ett lager med foundation igen så var de borta ganska så bra! Ännu mer puder, sedan målade jag något som ska föreställa taggtråd där... En skuggad globlinje, lila, grönt och gult på ögonlocket, svart eyeliner, och mängder av mascara så var det klart! Alla produkter jag använde är ur Mariarts sortiment, EMITE, förutom mascaran. Den var från Max Factor, och namnet på den har faktiskt fallit mig ur minnet!


Så dessa sminkningar får Ni hålla till godo med så länge! Ha en underbart trevlig onsdag!

Smygstart på bloggen...

Nu hade jag tänkt att jag ska återuppta mitt skrivande på bloggen, men jag vet inte exakt hur ofta uppdateringarna kommer att ske... Men inte varje dag åtminstonde!

Så vad har hänt sen sist hos Fakelashes?
* Jag har gått klart min utbildning till makeup artist.
* Jag är för närvarande arbetssökande.
* Min sminksamling har fullkomligt exploderat med små pryttlar!

Efter att ha varit frånvarande från världen av sminkbloggar så länge var det nästan otäckt att läsa om allt man hade missat... Helt plötsligt fanns inte pret-tys bloggnätverk kvar, bloggpauser överallt, nya bloggar i mängder... Det var som att ha stått i en garderob i flera år utan någon kontakt med omvärlden! Men efter att ha följt sminkbloggar och pret-ty ett tag nu utan att själv vara aktiv skribent så står jag inte ut längre! Jag måste skriva! Jag måste skriva om smink!

Så välkommen åter, Ni som hamnar här! Med en massa vänliga hälsningar, Therése Fakelashes!

RSS 2.0