helg!

Skönt faktiskt med helg efter den hektiska vecka som varit.... Vi går fram i rasande hastighet med sminket, och har i veckan gått igenom dag/naturell, fest/bal, brud, sotat, och 50+ smink! Det har gått blandat, ibland gick det helt okej, ibland uruselt! I onsdags när vi hade brudsminkning så gick det faktiskt suveränt bra! Det kunde ju vara att modellen redan var otroligt söt, men jag blev jättenöjd faktiskt!
Det är synd att jag hela tiden glömmer att fråga modellerna ifall jag får lägga ut bilderna på nätet, för utan deras samtycke kan jag ju inte visa några bilder....

Nåväl! Jag har köpt en ny mascara, Max factors False lash effect! Jag har bara använt den en dag än så länge, men hittills är den ganska bra. Den ger ju verkligen inte lösögonfranseffekt på mina fransar, men den separerar fint, och även om den inte ger någon volym eller mycket längd så gillar jag den på något vis. Men det är verkligen inte lösögonfransar!

Idag blir det till att städa, tvätta penslar, torka av paletterna som fått allt för mycket klet på askarna, och försöka träna lite... Antagligen kommer jag också gnälla lite över internet, som bara funkar periodvis och aldrig när det verkligen behövs!
Ha en fin lördag allihopa! God middag!

Nu funkar det!

Äntligen har jag internet här! Det har inte fungerat än, trots att jag haft det sen i fredags, antagligen för att jag använde förlängningssladden som gjorde att modemet hela tiden kopplades ur... Men nu har jag satt den direkt i datorn, så jippie, det funkar.... Helt otroligt att de rekommenderar att man ska använda den där sladden, när det funkar bättre utan....

Nåja, här kommer bilder då!

Väskan;

Är den inte underbar? Jag är sååå lycklig!

Och penslarna;

Mums!  De är såå fina! Jag älskar dem allihopa! Bra kvalitet, lätta att jobba med... Och så är det ju något speciellt med att de är så många också!

Inuti väskan;

En massa brynskuggor, löspuder, puderpuffar, svampar, olika eyeliners... Allt! Nästan allt iaf... Jag saknar vissa ögonskuggor faktiskt.... En knallgul tex, men det gör ju inget eftersom att jag har en för privat bruk som jag kan använda vid nödfall!

Paletterna;

Den längst ut till vänster är studiofoundation, i mitten är rougepaletten, och längst till höger är paletten med ögonskugga! Några Pressed eyeshadows var med i väskan också! Funderar på att peta in dem i rougepaletten... Eller ifall jag skulle ta och depotta brynfärgerna och peta i dem i paletten? Ingen aning faktiskt!

Och så här såg bänkarna ut andra dagen; ingen ordning på sakerna, och det var riktigt kladdigt!


Nu är det bättre... Nu har jag lärt mig en viss rutin och ordning.

Så vad gjorde vi idag? Vi lade en festmejk, och jag lade grönt på min modell, med både eyeliner, glitter och några lösa trebensfransar! Jag var otroligt nöjd tills vår lärare kom och påpekade där det var ojämt... Men det är bra, annars lär jag mig ju inte!
Det som jag inte riktigt gillar med utbildningen är att det är så lite tid, så idag hann jag inte lägga klart mejken på modellen.... Jag hann inte räta till där det var ojämt.... Även om modellen kom halv 12 så satt vi till två och var inte klara ändå! Det är tur att man kan stanna kvar efter skolan och träna!

Imorgon ska vi lägga en brudmake up! Det ska verkligen bli roligt!
Och så kan jag äntligen börja läsa alla underbara sminkbloggar igen! Tror inte jag har varit inne på särskilt många bloggar de senaste veckorna...

Dag 4 på Mariart

Idag fortsatte vi med att träna på korrigeringar... Igår misslyckades jag totalt med att smalna av näsan på min modell jag hade, men idag gick det jättebra. Däremot blev läpparna katastrofala....
Det är inte så svårt att måla läppstift på andra, men däremot att förstora läpparna på någon utan att få det att se ut som en smutsig mustasch är nästintill omöjligt.... Jag stod med läpparna ett bra tag innan jag fick erkänna mig så nöjd som jag kunde bli... Ännu svårare eftersom att alla har olika syn på hur de tycker är fint på läpparna!

Jag tycker att det är jättefint med smala läppar, som är lite spetsiga i amorbågen, och eleganta... men det tycker ingen annan tydligen! Alltså är det bara att se det hela objektivt och inte blanda in sina personliga omdömen i just dagens mejk. Någon annan gång får jag göra som jag vill, jag måste ju faktiskt lära mig sminka lite större avrundade läppar också...

Men jag är ganska nöjd ändå! Roligt var det, och alla är jätteduktiga! Nu ska jag försöka få tag i en herrmodell till morgondagen... Hjälp!

God eftermiddag!


Dag 3 på Mariart

Detta inläggs skrivs på Arvika bibliotek, jag har inte fått mitt trådlösa bredband hit än...

Arvika är en jättefin stad med många fina gamla hus, lagom många affärer, och många trevliga människor!
Jag älskar verkligen dialekten, den är varm och mysig och alla verkar bara ha bra saker att säga!

I måndags startade utbildningen och jag var så nervös när jag gick ner till salongen som skolan hålls i.
Det var riktigt  kul att möta alla, även om det blev inte många ord sagda till en början, alla var nog lika nervösa...
Vi är fem personer i gruppen och alla verkar jättetrevliga och jätteduktiga! Det känns bra med en så liten grupp så man kan få ordentligt med hjälp från våran lärare, Pamela. Hon är otroligt duktig, och hon bryr sig verklligen om att vi ska bli bra, så det känns tryggt!

Första dagen gick vi bara igenom väskan (bilder kommer nästa vecka!), kollade på schemat, och pratade om vad alla hade för förväntningar för utbildningen. Efteråt gick jag och en av tjejerna i klassenoch fikade. Det var trevligt!

Igår så gick vi igenom grunderna med studiofoundation (fetsmink för foto, scen och film) och idag så fortsatte vi med grunderna och byggde på lite mer med skugga.

Till lektionerna ska vi helst ha modell varje dag, men igår fick ingen tag på någon modell så då tränade vi på varandra. Det finns en pärm med frvilliga modellers namn och nummer, så får man ringa runt och försöka hitta någon som kan kl 11-14 ungefär... De flesta kan inte!
Igår kastade jag mig bara ut på stan och frågade folk om de hade lust att sitta modell någon dag... Det var faktiskt inte pinsamt alls!


Mer bilder kommer nästa vecka, och jag önskar alla en underbar dag!


Nu så!

Nu händer allting! Idag har jag varit och shoppat alla möjliga hushållssaker till flytten och en hel del snygga kläder!

Imorgon blir det packning, klippning, träffa farsan och på fredag bär det av!
Arvika här kommer jag! Sedan på måndag börjar hela cirkusen rulla på Mariart med smink, glamour, hårt arbete och förhoppningsvis en massa trevliga människor (äälskar ju dialekten!)... Jag är både nervös och uppspelt, men det kommer att gå bra, det vet jag!

Nåväl mer om det då.... Nu till vad jag gjorde i lördags!
Jag sminkade några killar i ett band till deras musikvideo! Det var jättekul att se hur en sådan går till, även om pojkarna inte ville ha så mycket smink... Jag hade ju tänkt mig något riktigt maffigt med horn och mängder av blod, och svart kring ögonen... Men det blev en liten grundsminkning bara, med lite kajal och så... Saint Deamons heter bandet, och här är deras hemsida!
Det är min pojkvän som känner dem, så han frågade mig ifall jag ville sminka det hela.
Det var ju mest för min skull, de klarar ju faktiskt att kleta kajal kring ögonen själva, men jag tyckte det var kul att lära mig lite om det, och kameramannen (eller heter det fotograf...?) hette Thomas Tjäder, en man vars fotogografier verkligen intresserade mig.
Tyvärr tog jag inga bilder själv (mina batterier till kameran har laggat ihop, därför har det heller inte varit några FOTDs, och kommer nog inte bli på ett tag heller). Men förhoppningsvis så får jag nog bilder från sminket av en kille som jag tror fotade det mesta... Men det dröjer nog!

Och nu till att önska Er alla en trevlig fortsättning på denna onsdagsnatt! God afton!

RSS 2.0